-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Frikadeles burkānu mērcē
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g jauktas maltās gaļas
-
2 burkāni
-
2 sīpoli
-
Sāls
-
Pipari
-
Ūdens
-
Zaļumi pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Maltai gaļai pievieno sarīvētu ½ sīpolu, sāli, piparus. Ļoti labi samīca, izveido frikadeles.
-
Uzvāra nelielu daudzumu ūdens, tajā liek firkadeles un vāra gatavas. Frikadeles izņem ārā.
-
Tajā pašā ūdenī liek sagrieztu sīpolu, burkānu - vāra uz nelielas uguns līdz mīksti. Nokāš, šķidrumu saglabā.
-
Izvārītos dārzeņus sablenderē un lej klāt saglabāto šķidrumu līdz mērces konsistence ir tavai gaumei atbilstoša.
-
Pievieno firkadeles, garšvielas un zaļumus. Uzvāra. Ēd ar vārītiem kartupeļiem un burkānu salātiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs