Ābols - brīnišķīgs auglis. Visdažādākajās formās, krāsās un garšās. Aug gan mūsu pašu dārzos, gan aizjūras zemēs, un to uzgrauzt iemīļojuši kā lieli, tā mazi. Bet tie, kas ābolus ēd bieži, noteikti būs ievērojuši kādu interesantu lietu - daži no tiem ir ļoti, ļoti spīdīgi - gandrīz kā mākslīgi, un, paņemot rokā, liekas, ka taukaini. Kas tas ir?
Ar šo tēmu, ka āboli tiek apstrādāti ar "sazin ko", nākas sastapties gadu no gada. Šim jautājumam pievērsties mūs pamudināja kāda diskusija Facebook domubiedru grupā, kurā kārtīgi tika apcelti kādā Latvijas pārtikas veikalā nopērkamie BIO āboli, bet, kā norādīja to pircējs, arī spīdīgi un taukaini. Komentāros izvērsās asa diskusija, kurā cilvēki dalījās divās frontēs - vieni, kas apgalvoja, ka visi melo un nevienam nevar ticēt, bet otri norādīja, ka ir ābolu šķirnes, kurām šī spīdīgi taukainā kārtiņa izveidojas dabīgi.
Kam taisnība?