Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Medījuma gaļas zupa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Medījuma kauli ar gaļu (ieteicams mugurkauls) - 3 kg
  • Sēnes (gailenes vai baravikas) -1 litrs (bruto)
  • Sīpoli 3 gab
  • Ķiploks - 3 daiviņas
  • Pīlādžu ogas - 200 g
  • Zupas zirņi - ½ kg
  • Sāls, pipari - pēc garšas
  • Lupstājs (sagriezsts) - 1 ēdamkarote
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

2 min.
  1. Kaulus sacērt nelielos gabalos un pārlej ar rūgušpiena- vārīta ūdens maisījumu- atstāj uz 24 stundām vēsumā.
  2. pīlādžus attīra no kātiņiem un ievieto saldētavā uz 24 stundām ( pazūd rūgtums, kļūst sulīgi).
  3. Kaulus izņem no šķidruma, noskalo, uzliek uz cepešpannas, krāsnī apcep brūnus.
  4. Kaulus ievieto katlā ( 5 litri), pārlej ar 3 litriem ūdens, uzvāra, noputo.
  5. Pievieno sagrieztus sīpolus, ķiplokus, zirņus un vāra uz mazas uguns 2 stundas, kamēr zirņi pilnīgi izšķīst.
  6. Sēnes notīra, smalki sakapā un apcep eļļā gatavas..
  7. Pēc zupas 2 stundu vārīšanas, sēnes pievieno zupai, tajā ieber arī saldētās pīlādžogas, pieber lupstāju un vāra vēl ½ stundu.
  8. Izņem no zupas kaulus, atdala gaļu, to sīki sakapā un ievieto atpakaļ zupā , visu uzvāra.
  9. Noņem no uguns un atstāj siltumā 1/12 stundu ievilkties
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Dārzeņu "moņģele" ar kabačiem bez pasterizēšanas

Dārzeņu "moņģele" ar kabačiem bez pasterizēšanas

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas