Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Tabulē - kuskusa un tomātu salāti)

Tabulē - kuskusa un tomātu salāti)

FOTO: Shutterstock.com

Ātri pagatavojami, spirdzinoši svaigi, bet sātīgi salāti, kas īpaši labi garšo kopā ar svaigu bageti un atdzesētu baltvīnu, bet lieliski noderēs arī kā piedeva gaļas vai zivju ēdieniem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1/2 kg sulīgu, gaļīgu tomātu
  • 200 g nevārīta kuskusa
  • 6 mazie, cietie tomātiņi
  • 2 sīpoli
  • 2 citroni
  • 1 saišķis pētersīļu
  • 6 ēd. k. eļļas, vislabāk zemesriekstu vai olīvu
  • Sāls un pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Lielos tomātus sīki sagriež tā, lai sula neiet zudībā, un samaisa palielā lielā bļodā ar kuskusu, ar 2 citronu sulu, eļļu, sakapātiem pētersīļiem, sasmalcinātiem sīpoliem, sāli, pipariem. (Ja patīk, var pievienot arī saspiestu ķiploku un ēdamkaroti sakapātu svaigu piparmētru).
  2. Bļodu pārvelk ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām, lai ievelkas. Laiku pa laikam apmaisa.
  3. Kad kuskuss uzbriedis un sasūcies ar piedevām, to vēlreiz apmaisa un izrotā ar uz pusēm pārgrieztiem mazajiem tomātiņiem un kādu pētersīļa lapiņu.
  4. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Mājās gatavota zemeņu saldējuma kūka

Mājās gatavota zemeņu saldējuma kūka

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas