10-20gb olīves (kādas jums labāk garšo zaļās vai melnās)
2l ūdens (ūdens daudzumu var variēt,cik biezu vēlaties zupu)
Eļļa cepšanai
Garšvielas pēc katra izvēles(sāls,pipari,kop.garšvielas un tt..)
1citrons
Skābs krējums
Dilles,pētersīļi un citi zaļumi dekoram
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Sīpolus sagriež,liek apcepties uzkarsētā katliņā ar eļļu,tad pievieno sarīvētus burkānus,nedaudz apcep,pielej ūdeni,pavāra 10min.,pieliek salmiņos sagrieztus kartupeļus,vāra kamēr tie mīksti,tad pievieno konservētu skumbriju (es parasti izņemu zivs gabaliņiem lielo asaku),tad pievienoju marinētus vai skābētus gurķus,kuri ir sarīvēti uz rīves (var sagries arī salmiņos) un nedaudz apcepti kopā ar tomātu mērci,kad zupa gatava,pievienoju garšvielas,olīves un piespiežu ½ citronu.
Gatavu zupu leju šķīvī vai bļodiņā dekorēju ar citrona šķēlīti,sagrieztiem zaļumiem un karoti skābā krējuma.