Sākums > Receptes > Deserti

Cantuccini cepumi

2007. gada 28. februāris
Foto: Dēlia Gardēde
Pagatavošana
40 min
1. Bļodā sajauc olu dzeltenumus ar veselo olu, pūdercukuru, miltiem,apelsīna miziņu, cepamo pulveri un vaniļas cukuru.Pievieno mandeles.Varvēl pievienot 2 ēd.karotes ūdens, ja pavisam nevar tikt galā, jo šī mīkla mēdz būt ļoti lipīga.
2. Uzsilda cepeškrāsni uz 190C.
3. Uz cepešpannas uzklāj cepamo papiru, tad mīklu sadala 2 daļās un izveido no tās uz cepampapīra divus gareniskus klaipiņus(garumā sanāks kādi 30 cm, platumā 7-9cm)kurus piespiežam tā, lai tie ir aptuveni 1 cm biezi.Var saslapināt rokas ūdenī, lai sanāk smukāk un vieglāk.
4. Liekam cepties uz 15 minūtēm.
5. Ņemam ārā un nedaudz atdzesējam.Tad ar asu nazi sagriežam klaipiņus 1cm platās šķēlītēs, kuras izklājam atsevišķi uz plāts un liekam atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15 min. Atdzesējam.
6. Uzglabāt noslēgtā traukā,jo savadāk cepumi zaudēs kraukšķīgumu.
Uz augšu