Svaigu kāpostu zupa ar cūkgaļu

Svaigu kāpostu zupa ar cūkgaļu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 4 glāze/s rupji sagrieztu kāpostu
  • 1 glāze/s rīvētu burkānu
  • 1/2 glāze/s sagrieztu sīpolu
  • 2 nelieli kartupeļi
  • 1 vidēja lieluma tomāts ar izņemtām sēklām
  • 1/2 glāze/s kubiņos sagrieztas, vārītas cūkgaļas
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 2 daiviņa/s sasmalcināta ķiploka
  • 6 glāze/s gaļas buljona ar samazinātu sāls saturu
  • 1 ēd. k. saplucināta svaiga bazilika vai 1 tējk. kaltēta, saberzta bazilika
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/8 tējk. melno piparu

Pagatavošana

60 min.
  1. Lielā kastrolī uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievieno sīpolu, burkānus un ķiploku. Laiku pa laikam apmaisot, 5 līdz 7 minūtes cep, kamēr dārzeņi kļūst mīksti, bet tā, lai tie neapdeg tumši, viegli tikai maina krāsu.
  2. Pievieno buljonu un kaltēto baziliku. Uzvāra un tad samazina karstumu. Kastrolim uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns maisījumu 10 minūtes.
  3. Pievieno kāpostus, sāli un melnos piparus. Atkal uzvāra, samazina karstumu. Uzliek vāku un 10 minūtes vāra uz lēnas uguns.
  4. Iemaisa gaļu, ļoti smalki sagrieztu tomātu, kartupeļus un baziliku, ja lieto svaigu.
  5. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 5 līdz 10 minūtes vai ilgāk, līdz kāposti un kartupeļi kļūst mīksti.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Aija 2013. gada 6. jūlijs 17:14
Ļoti garšīgi! gatavoju kā sacīts- un, jā super! Paldies par recepti!
Evita 2013. gada 17. marts 14:07
Garšīga,bet trešajā dienā jau bija skāba.
Laura 2010. gada 25. oktobris 18:27
Nedomāju ka no tādām vienkāršām sastāvdaļām sanāks tik garšīga zupa!!!! Paldies par recepti!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi