Sāļā aknu torte ar burkāniem un sīpoliem

Sāļā aknu torte ar burkāniem un sīpoliem
Foto: Depositphotos.com
Man vislabāk garšo, kamēr vēl silta, bet laba arī kad atdzisusi.

Sastāvdaļas

  • 2 kg aknu (ja ir, tad vistu aknas)
  • 200 g miltu
  • 4 olas
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 5 sīpoli
  • 5 burkāni
  • Majonēze
  • Taukvielas cepšanai

Pagatavošana

80 min.
  1. Svaigas aknas samaļ gaļas mašīnā, pievieno sakultas olas, miltus, sāli, piparus. Masa sanāk gana bieza.
  2. Cep apaļus plāceņus, vēlams lielākus, aptuveni 1 cm biezumā.
  3. Atsevišķi notīra sīpolus un burkānus. Sīpolus sasmalcina, burkānus sarīvē un liek pannā, nelielā eļļas daudzumā, zem vāka sutināties, līdz mīksti.
  4. Kad plāceņi un dārzeņi gatavi, kārto torti: liek aknu plānsi, uzziež nedaudz majonēzes, liek dārzeņus - darbības atkārto, līdz sastāvdaļas beigušās.
    Pēdējo kārtu noslēdz ar dārzeņiem un dekorē ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!
    Kad plāceņi un dārzeņi gatavi, kārto torti: liek aknu plānsi...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi