Man vislabāk garšo, kamēr vēl silta, bet laba arī kad atdzisusi.
Pagatavošana
80 min
1. Svaigas aknas samaļ gaļas mašīnā, pievieno sakultas olas, miltus, sāli, piparus. Masa sanāk gana bieza.
2. Cep apaļus plāceņus, vēlams lielākus, aptuveni 1 cm biezumā.
3. Atsevišķi notīra sīpolus un burkānus. Sīpolus sasmalcina, burkānus sarīvē un liek pannā, nelielā eļļas daudzumā, zem vāka sutināties, līdz mīksti.
4. Kad plāceņi un dārzeņi gatavi, kārto torti: liek aknu plānsi, uzziež nedaudz majonēzes, liek dārzeņus - darbības atkārto, līdz sastāvdaļas beigušās. Pēdējo kārtu noslēdz ar dārzeņiem un dekorē ar zaļumiem.