Sāļā aknu torte ar burkāniem un sīpoliem

Sāļā aknu torte ar burkāniem un sīpoliem
Foto: Depositphotos.com
Man vislabāk garšo, kamēr vēl silta, bet laba arī kad atdzisusi.

Sastāvdaļas

  • 2 kg aknu (ja ir, tad vistu aknas)
  • 200 g miltu
  • 4 olas
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 5 sīpoli
  • 5 burkāni
  • Majonēze
  • Taukvielas cepšanai

Pagatavošana

80 min.
  1. Svaigas aknas samaļ gaļas mašīnā, pievieno sakultas olas, miltus, sāli, piparus. Masa sanāk gana bieza.
  2. Cep apaļus plāceņus, vēlams lielākus, aptuveni 1 cm biezumā.
  3. Atsevišķi notīra sīpolus un burkānus. Sīpolus sasmalcina, burkānus sarīvē un liek pannā, nelielā eļļas daudzumā, zem vāka sutināties, līdz mīksti.
  4. Kad plāceņi un dārzeņi gatavi, kārto torti: liek aknu plānsi, uzziež nedaudz majonēzes, liek dārzeņus - darbības atkārto, līdz sastāvdaļas beigušās.
    Pēdējo kārtu noslēdz ar dārzeņiem un dekorē ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!
    Kad plāceņi un dārzeņi gatavi, kārto torti: liek aknu plānsi...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi