Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rieska (neraudzēta maize)

2005. gada 23. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Šķidrumam var izmantot ūdeni, pienu, treknu pienu vai dārzeņu buljonu. Lietojiet miežu vai rudzu miltus. Var pievienot mīklai arī graudu pārslas, graudus vai smalcinātus dārzeņus.
2. Pievienot visas sastāvdaļas aukstā šķidrumā. Nemīcīt.
3. Izveidojiet no mīklas apaļus, 1 cm biezus, līdzenus plāceņus. Izrotājiet tos ar svītriņām ar dakšu un uzlieciet uz cepamā papīra vai tradicionālajā veidā uz restītēm uzreiz pēc tam, kad ogles ir izdegušas. (cepeškrāsns temperatūra - 350°C)
4. Maize ir gatava, kad parādās brūni plankumi uz tās (aptuveni 5 min.). Rieska maizi var pārsmērēt ar sviestu vai margarīnu.
5. Pasniedziet Rieska maizi svaigi ceptu un siltu.
Uz augšu