1. No liellopa gaļas un kauliem vāra buljonu. Vāra vismaz 45 min.
2. Sīpolus sagriež salmiņos un sviestā apcep, pievieno tomātu biezeni un sautē mīkstus.
3. Skābētus gurķus nomizo, atdala sēklas un sagriež šķērsām, plānās šķēlītēs. Verdošā buljonā liek gurķus, uzvāra, pievieno iepriekš apceptos sīpolus, garenos gabaliņos sagrieztos, vārītos gaļas produktus ( liellopa gaļu, šķiņķi, atsevišķi novārītas nieres, cīsiņus), olīvas, kaperus, piparus, lauru lapas, sāli un vāra 15 minūtes.
4. Pirms pasniegšanas soļankā liek skābu krējumu, pētersīļu zaļumus, citrona šķēlītes. Citrona šķēlītes, ja vēlas, var sakārtot trauciņā un galdā pasniegt atsevišķi, neliekot soļankā.
Labu apetīti!

Foto: Depositphotos.com