Gaļas soļanka

Gaļas soļanka
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 600 g liellopa gaļas
  • 100 g vārīta šķiņķa
  • 80 g cīsiņu
  • 120 g nieru
  • 200 g sīpolu
  • 200 g skābu gurķu
  • 80 g tomātu biezeņa
  • 40 g sviesta
  • 80 g kaperu
  • 60 g olīvu
  • 100 g skāba krējuma
  • Citrona
  • Pipari
  • Sāls
  • Lauru lapas

Pagatavošana

80 min.
  1. No liellopa gaļas un kauliem vāra buljonu. Vāra vismaz 45 min.
  2. Sīpolus sagriež salmiņos un sviestā apcep, pievieno tomātu biezeni un sautē mīkstus.
  3. Skābētus gurķus nomizo, atdala sēklas un sagriež šķērsām, plānās šķēlītēs. Verdošā buljonā liek gurķus, uzvāra, pievieno iepriekš apceptos sīpolus, garenos gabaliņos sagrieztos, vārītos gaļas produktus ( liellopa gaļu, šķiņķi, atsevišķi novārītas nieres, cīsiņus), olīvas, kaperus, piparus, lauru lapas, sāli un vāra 15 minūtes.
  4. Pirms pasniegšanas soļankā liek skābu krējumu, pētersīļu zaļumus, citrona šķēlītes. Citrona šķēlītes, ja vēlas, var sakārtot trauciņā un galdā pasniegt atsevišķi, neliekot soļankā.

    Labu apetīti!
    Pirms pasniegšanas soļankā liek skābu krējumu, pētersīļu zaļ...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

lena 2016. gada 5. aprīlis 13:57
ļoti garšiga. ieteicu šo zupu.
Vilnis Surins 2014. gada 8. decembris 11:09
Kas ir kapers?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi