Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Marinēti gurķi ar 3 pārliešanām

Marinēti gurķi ar 3 pārliešanām

FOTO: Evita Andrejeva

Dotais daudzums ir domāts 3 litru burkai. Ērti jo nav jāpasterizē, tikai jāpārlei 3 reizes ar verošu ūdeni. Ar karstu verdošu ūdeni 2 reizes, un trešo reizi ar sagatavotu verdošu marinādi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg gurķu
  • 60 g diļļu
  • 20 g upeņu jaundzimumu
  • 15 g bazilika
  • 5 g dārza kalnmētru
  • 15 melno piparu
  • 6 lauru lapas
  • 4 krustnagliņas
  • 20 g mārrutku sakņu
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 2 sīpoli
  • Marinādei:
  • 1.5 l ūdens
  • 3 ēd. k. sāls
  • 3 ēd. k. cukura
  • 10 ēd. k. etiķa 9%
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Ūdeni uzvāra un pārlej gurķus, ļauj 5 minutēs tiem izkarst. Un tad otreiz.
  2. Marinādei : Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotos garšaugus, garšvielas, vāra 5-8 min.
  3. P.S. Man bija ērtāk kad es pārlēju visus gurķus vienā traukā nevis pa burkām. Un citronskābi vēru uzreiz pa burkām. Pēc tam kad ielēju marinādi un aizvākoju, paritināju burkas, lai citronskābe vienmērīgi izšķīst un sajaucas ar marinādi.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas