Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēti gurķi ar 3 pārliešanām

2006. gada 12. augusts
Foto: Evita Andrejeva
Dotais daudzums ir domāts 3 litru burkai. Ērti jo nav jāpasterizē, tikai jāpārlei 3 reizes ar verošu ūdeni. Ar karstu verdošu ūdeni 2 reizes, un trešo reizi ar sagatavotu verdošu marinādi.
Pagatavošana
30 min
1. Ūdeni uzvāra un pārlej gurķus, ļauj 5 minutēs tiem izkarst. Un tad otreiz.
2. Marinādei : Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotos garšaugus, garšvielas, vāra 5-8 min.
3. P.S. Man bija ērtāk kad es pārlēju visus gurķus vienā traukā nevis pa burkām. Un citronskābi vēru uzreiz pa burkām. Pēc tam kad ielēju marinādi un aizvākoju, paritināju burkas, lai citronskābe vienmērīgi izšķīst un sajaucas ar marinādi.

Lai labi garšo!
Uz augšu