Pārsālīji mērci? Lūk, kā to labot!

Pārsālīji mērci? Lūk, kā to labot!

Mēs visi, visticamāk, esam piedzīvojuši to briesmīgo brīdi, kad vienīgais, ko var sajust mērcē ir sāls. Neatkarīgi no tā vai esi reducējis mērci līdz pārāk biezai konsistencei vai arī nedaudz pārcenties ar sāls daudzumu gatavošanas procesā, centies to izlabot ar šiem padomiem, pirms to izlej.

Mērces glābšanas scenārijs ir atkarīgs no mērces veida:

  • Krējuma un sviesta bāzes mērcēm pievieno papildus krējumu vai brūno cukuru, lai neitralizētu sāls garšu.

Puravu mērce

  • Tomātu mērcēm (gan no svaigiem, gan mērcēm un pastām) arī brūnais cukurs radīs tīkami saldu kontrastu, klāt pievienojot vēl arī papildus tomātus, ja mērce ir daudz par daudz sāļa.

Maltās gaļas mērce ar tomātiem

  • Vieglākām mērcēm, kas gatavotas no zaļumiem, pievieno nedaudz citrona sulas, tā skābums palīdzēs izlīdzsvarot garšas.

Uzlabojama ir arī mērces konsistence:

  • Ja mērce sanākusi pārāk bieza, atšķaidi to ar buljonu, kas nav pārlieku pārsātināts ar garšvielām.
  • Vīna pievienošana arī ir viena no metodēm, tomēr tā ir mazliet sarežģītāka. Ja pilnībā neizgaros alkohols, mērce iegūs rūgtenu piegaršu. Ja tomēr izvēlies papildināt mērci ar vīnu, esi gatavs to ilgāku laika posmu karsēt, lai iztvaicētos viss tajā esošais alkohols.

Vistas fileja vīna - saldā krējuma mērcē

Avots: Popsugar.com

Komentāri

Iveta Elizabete 17. maijs 07:47
NeitraliZēt... daudz par daudz sāLS... bet paldies par labajiem ieteikumiem! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes