Vistas fileja vīna - saldā krējuma mērcē

5 1
Vistas fileja vīna - saldā krējuma mērcē
Foto: Depositphotos.com
No pieredzes saku, ka mērcīte ar gaļinu iznāk super. Var dot arī berniem - alkohola tur nav, jo iztvaiko sautēšanas procesā. Lai izdodas!

Sastāvdaļas

  • 400-500 g vistas filejas
  • 50 g šampinjonu
  • 250 g saldā krējuma
  • 100-150 ml sausā baltvīna
  • 4-5 daiviņa/s kiploka
  • 2 deserta karotes eļlas pēc izvēles cepšanai
  • Pēlersīļa zaļumi - var būt arī kaltētie

Pagatavošana

30 min.
  1. Pannā ielej eļļu, uzkarsē.
  2. Liek vistas filejas gabalus apcept ar aprēķinu viens uz vienu personu (var griezt arī sīkāk - tad gatavošanas laiks samazinās). Nevajag cept līdz paliek cieta - tikai apbrūnināt. Kopā ar vistu apcep arī nedaudz šampinjonu.
  3. Tad pannā pievieno sasmalcinātus ķiplokus, pāris minūtes pacep.
  4. Tad pielej baltvīnu, sautē bez vāka, lai izgaro alkahols, apmēram, 2 - 3 min. Kad tas izgarojis, pielej saldo krējumu un sautē vēl 2 - 3 min., maisot un apgriežot filejas gabalus.
  5. Pārkaisa ar ar pētersīļu zaļumiem.
    Pasniedz ar rīsiem, vai vienkārši ar Itāļu maizi - ciabatu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni