Vistas fileja vīna - saldā krējuma mērcē

3 1
Vistas fileja vīna - saldā krējuma mērcē
Foto: Depositphotos.com
No pieredzes saku, ka mērcīte ar gaļinu iznāk super. Var dot arī berniem - alkohola tur nav, jo iztvaiko sautēšanas procesā. Lai izdodas!

Sastāvdaļas

  • 400-500 g vistas filejas
  • 50 g šampinjonu
  • 250 g saldā krējuma
  • 100-150 ml sausā baltvīna
  • 4-5 daiviņa/s kiploka
  • 2 deserta karotes eļlas pēc izvēles cepšanai
  • Pēlersīļa zaļumi - var būt arī kaltētie

Pagatavošana

30 min.
  1. Pannā ielej eļļu, uzkarsē.
  2. Liek vistas filejas gabalus apcept ar aprēķinu viens uz vienu personu (var griezt arī sīkāk - tad gatavošanas laiks samazinās). Nevajag cept līdz paliek cieta - tikai apbrūnināt. Kopā ar vistu apcep arī nedaudz šampinjonu.
  3. Tad pannā pievieno sasmalcinātus ķiplokus. Pāris minūtes cep kopā.
  4. Tad pielej baltvīnu, sautē bez vāka, lai izgaro alkahols. Apmēram min. 2-3. Kad tas ir izdarīts, pielej saldo krējumu un sautē vēl 2-3 min. maisot un apgriežot filejas gabalus.
  5. Pārkaisa ar ar pētersīļu zaļumiem.
    Pasniedz ar rīsiem, vai vienkārši ar Itāļu maizi - cibatu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni