Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas fileja vīna - saldā krējuma mērcē

2006. gada 22. februāris
Foto: Depositphotos.com
No pieredzes saku, ka mērcīte ar gaļinu iznāk super. Var dot arī berniem - alkohola tur nav, jo iztvaiko sautēšanas procesā. Lai izdodas!
Pagatavošana
30 min
1. Pannā ielej eļļu, uzkarsē.
2. Liek vistas filejas gabalus apcept ar aprēķinu viens uz vienu personu (var griezt arī sīkāk - tad gatavošanas laiks samazinās). Nevajag cept līdz paliek cieta - tikai apbrūnināt. Kopā ar vistu apcep arī nedaudz šampinjonu.
3. Tad pannā pievieno sasmalcinātus ķiplokus, pāris minūtes pacep.
4. Tad pielej baltvīnu, sautē bez vāka, lai izgaro alkahols, apmēram, 2 - 3 min. Kad tas izgarojis, pielej saldo krējumu un sautē vēl 2 - 3 min., maisot un apgriežot filejas gabalus.
5. Pārkaisa ar ar pētersīļu zaļumiem.
Pasniedz ar rīsiem, vai vienkārši ar Itāļu maizi - ciabatu.

Labu apetīti!
Uz augšu