Nedomā - izmet! 5 pazīmes, kas liecina, ka ēdiens sabojājies

Nedomā - izmet! 5 pazīmes, kas liecina, ka ēdiens sabojājies

Nevienam nepatīk izšķērdēt labu ēdienu, bet, tā kā mājās pagatavota ēdiena pārpalikumiem neviens neuzliek precīzu datumu, līdz kuram tas jāapēd, var būt grūti noteikt, vai to joprojām droši baudīt.

Lūk, dažas pazīmes, kas norāda uz to, ka daudz drošāk ēdienu būs izmest, jo riskēt ar veselību noteikti nav nepieciešams.

Nevienam ēdienam tavā ledusskapī nav jābūt ilgāk par dažām dienām

Ja vēlies būt drošs, ka tevis gatavotā ēdiena pārpalikumi ir ēdami, ideāli, ja tie ledusskapī nebūs pavadījuši ilgāk kā trīs līdz četras dienas. Ja nespēj atcerēties, cik ilgi makaroni jau rāmi dus dziļākajā ledusskapja plauktā - bez sirdsapziņas pārmetumiem met ārā, jo problēmas ar vēderu tev nav vajadzīgas.

Pelējums? Kategoriski aizliegts ēst!

Ja uz ēdiena redzi pelējumi, vairs pat nav ko šaubīties un domāt - tas ir jāizmet. Baktērijas, kas atrodamas pelējumos var izraisīt saindēšanos, alerģiskas reakcijas.

Arī krāsai ir nozīme

Tu taču labi zini kā izskatījās maltās gaļas mērce, kad to tikko pagatavoji vai salāti, kad "ietērpti" gardā mērcē. Piemēram, ja liellopa gaļa kļūst no brūnas līdz pelēkai vai salāti no zaļas līdz brūnai - nav labi!

Šī pārpalikumu pārbaudes metode ir visefektīvākā ēdieniem, kas satur svaigas produktus, piemēram, dārzeņus, augļus, termiski neapstrādātu gaļu (izmantota, piemēram, kūpināta) un svaigus piena produktu. Ēdieniem, kas gatavoti no sastāvdaļām, kas satur konservantus, krāsa var būt maldinoša, un tev jāmeklē citi risinājumi, kā pārbaudīt ēdienu.

Mainījusies ēdiena smarža

Ja ēdiens ir ledusskapī pavadījis jau kādu dienu, tā smarža nedrīkst būt mainījusies. Ja tas tomēr ir noticis, tad tā ir droša pazīme, ka ēdiens ir sācis bojāties. Labāk neriskē un atvadies no tā.

Tekstūra

Tieši tā pat kā smarža, ēdiena tekstūra nedrīkst dramatiski mainīties. Produkti var tikai palikt nedaudz cietāki, mērces un zupas biezākas, bet ja tev ir aizdomas, kā ēdiens ir kļuvis, piemēram, gļotains - izmet.

Lasi vēl:

Avots: Insider

Foto: Depositphotos

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi