Kā pagatavot īpaši gardu un aromātisku kafiju mājas apstākļos?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ar kanēļa, riekstu vai augļu smaržu ... Aromātisku kafiju var pagatavot mājās. Profesionāls barista skaidro: tai jāpievieno garšvielas - kanēlis piešķirs saldāku nokrāsu, bet valrieksts padarīs kafiju piesātinātu, bet tās nav vienīgās garšas ar kurām var spēlēties.

Garšvielas ietekmē ne tikai kafijas garšu, bet arī tā cilvēka stāvokli, kurš to dzer. Piemēram, kardamons tonizē, bet ķimenes uzlabo gremošanu. Svarīgi nepārspīlēt ar garšvielu daudzumu: vienai tasītei - ceturtdaļu tējkarotes.

Lai kafijai bagātinātu garšu un aromātu vari pievienot:

Garšvielas

Garšvielas ierasti pievienojam ēdieniem nevis dzērieniem. Tomēr muskatrieksts, lavanda un kardamons labi sader ar kafiju. Bet tu vari eksperimentēt un mēģināt izmantot arī kādu citu.

Kakao

Mēs esam pieraduši, ka kakao un kafija ir divi dažādi dzērieni. Bet kakao var piešķit kafijai šokolādes garšu. Lai to izdarītu, pievieno kafijai 1-1,5 ēdamkaroti kakao un vāri tos kopā. Beigās var pievienot dažus pilienus krējuma.

Essences

Tāpat kā garšvielas, esences var pievienot kafijai, lai bagātinātu tās aromātu un garšu. Iearstākās kombinācijas ir vaniļas vai kokosriekstu esence. Tomēr piparmētru un ruma esences arī ir ļoti piemērotas kafijai. Aromāts liks elpai aizrauties! Vienai kafijas tasei pietiek tikai ar vienu tējkaroti.

Foto: Depositphotos

Sāls

Mēs bieži pievienojam sāli desertiem (īpaši konditorejas izstrādājumiem), lai uzlabotu garšu. Bet, pagatavojot kafiju, sāls padarīs tavu dzērienu maigāku. Pirms pagatavošanas vienkārši pievieno šķipsniņu (apmēram 1/8 tējkarotes) maltajai kafijai.

Lasi vēl:

Avots: Krasotka

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu