Granātābolu dziedinošās īpašības + receptes

Granātābolu dziedinošās īpašības  + receptes

Granātābolu dziedinošās īpašības ir apdziedājuši jau senie grieķi, arī seno indiešu manuskriptos ir aprakstīta šī augļa brīnumainā ietekme. Tā kā šobrīd veikalu plaukti ir pilni ar šo brīnumaugli un ziemā vitamīni ir īpaši nepieciešami, piedāvājam tev apgūt granātābolu dziesinošās īpašības.

Granātāboli:

1. Paaugstina hemoglobīnu
Svaiga granātābolu sula lieliski cīnās ar anēmiju, paaugstinot hemoglobīna līmeni asinīs.

2. Aizvieto insulīnu
Granātāboli ir vieni no tiem retajiem augļiem, kurus ir atļauts ēst diabētiķiem. Granātāboli diabētiķiem ir pat ieteicami, lai efektīvi samazinātu cukura līmeni asinīs.

Piparkūku un krēmsiera kārtojums

3. Aptur diareju
Lai cīnītos ar diareju, tiek izmantoti gan augļi, gan granātābolu miza, kurai ir lieliskas sasaistīšanas spējas.

4. Izvada no organisma radiāciju
Svaigi spiesta granātābolu sula ir obligāts pārtikas produkts visiem tiem, kuri dzīvo paaugstinātas radiācijas zonā vai darbā saskaras ar radioaktīvajiem izotopiem.

Kivi - granātābolu kokteilis (Love it up)

5. Pazemina asinsspiedienu
Hipertoniķi var maigi samazināt savu asinsspiedienu, lietojot uzturā sulīgos granātābolu zirnīšus.

6. Aptur iekaisumu
Granātābolu mizas novārījums dažu dzimumorgānu, locītavu, acu, aknu un nieru iekaisumu gadījumos ir lielisks pretiekaisuma līdzeklis.

Salāti ar granātābolu un Brī sieru

7. Dziedina ādu no apdegumiem, pinnēm un sasprēgājumiem
Šim nolūkam tiek izmantota granātābolu miza, kuru ir jāsastampā un jāsamaisa kopā ar sviestu vai olīveļļu.

8. Dezinficē kaklu un mutes dobumu
Granātābolu sulā ir tanīni, kas mazina sāpes, un organiskās skābes, kuras likvidē infekciju.

9. Atjauno organisma hormonālo līdzsvaru
Lai organismā atjaunotu hormonālo līdzsvaru, granātābolu zirnīši ir jāēd ar visiem kauliņiem, jo tieši kauliņos ir šim nolūkam nepieciešamās veselīgās vielas.

Autors: Bonappetit.lv

Foto: Depositphotos.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes