Kā garšo rudens? 6 gadalaikam piestāvošas garšvielas

Kā garšo rudens? 6 gadalaikam piestāvošas garšvielas

Vai esi ievērojis, ka katrai sezonai ir sava smarža? Pavasaris smaržo pēc svaigas zāles, lietus, vasara pēc ziediem, ziema pēc svecēm un mandarīniem, un arī rudenim ir ļoti īpaša, pat pikanta smarža - kāda tā ir?

Ingvers

Tā kā rudens ir auksta sezona, kā arī saaukstēšanās un gripas laiks, vajadzētu dubultā rūpēties par savu ķermeni. Galvenais palīgs var būt ingvers. Tas spēj iznīcināt baktērijas un infekcijas, stiprināt imunitāti. Žāvētu to var pievienot karstiem dzērieniem, gaļas un zivju ēdieniem, marinādēm un mērcēm. Galvenais ir zināt mēru, jo ingveram ir ļoti spēcīga garša.

Zvaigžņu anīss

Pateicoties lielajm ēterisko eļļu skaitam, kas atrodas anīsa ziedu sēklās, šī garšviela ir ļoti veselīga. Turklāt tam ir absolūti īpašs aromāts un rūgteni-salda garša. Tieši tāpēc to var izmantot ļoti daudz un dažādu ēdienu un dzērienu gatavošanā. 

Zvaigžņu anīss ir lieliski piemērots cepšanai un saldumiem ar šokolādes vai citrusaugļu garšu. To var pievienot arī gatavojot lasi, cūkgaļu un dažāda veida zupās. Pievieno arī tējai un kafijai, atklāsi jaunas garšas!

Kanēlis

Kanēlis ir garšvielu karalis. Tā smarža un garša ir pazīstama visiem. Spēcīgākais antioksidants un antiseptisks līdzeklis, normalizē gremošanu un palīdz zaudēt dažus kilogramus, lūk, uz ko spējīga šī garšviela. Pulvera vai nūjiņu veidā to, pirmkārt, pievieno dažādiem desertiem, bet tas ir arī lielisks, lai pagatavotu aitas un mājputnu gaļu, visu veidu putras, kā arī mērces un marinādes.

Krustnagliņa

Vēl viena ļoti veselīga un garšīgi smaržojoša garšviela. Tā palīdz tiem, kam ir problēmas ar locītavām vai cieš no pietūkuma, mazina zobu sāpes un galvassāpes. 
Maltas krustnagliņas labi sader kopā ar āboliem un ķirbi, veselas tās pievieno gaļas un rīsu ēdieniem. Krustnagliņas ir ļoti piemērotas arī marinējumiem un sālījumiem, un, protams, neaizstājamas karstvīna pagatavošanā.

Kardamons

Brīnišķīga rudens garšviela, kas veicina pareizu gremošanu un bada apmierināšanu. Tas ļoti veiksmīgi iekļaujas jebkurā cepšanas receptē, piešķirot tai unikālu garšu un aromātu. To aktīvi izmanto arī dažādu dzērienu pagatavošanai: kafija, tinktūras, kompoti.

Muskatrieksts

Muskatrieksts labvēlīgi ietekmē sirds, asinsvadu un nervu sistēmas, spēj nomierināt un atslābināt ķermeni. Šo garšvielu plaši izmanto arī kulinārijā, pievieno mērcēm, gaļas un dārzeņu ēdieniem, konditorejas izstrādājumiem un šokolādes izstrādājumiem, karstajiem dzērieniem un piena bāzes kokteiļiem.

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

Foto: Depositphotos

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi