Lai perfekts smaids rotā seju: 8 produkti zobu veselībai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Piekritīsi, skaists smaids ir cilvēka vizītkarte. Turklāt, zobārstu apmeklējumi nav nedz patīkami, nedz maciņam draudzīgi, tāpēc ir svarīgi apzināties, kā ar dabīgiem līdzekļiem varam rūpēties par žilbinošu smaidu un mutes dobuma veselību.

Siers

Šis piena produkts ir ļoti bagāts ar kalciju un fluoru, tāpēc tas efektīvi aizsargā zobus no kariesa parādīšanās. Turklāt, ja apēd siera gabaliņu pēc pārtikas uzņemšanas, uz zobiem veidojas plēvīte, kas traucē kaitīgo baktēriju iedarbībai.

Āboli

Arī šajā auglī ir daudz zobu veselībai noderīgu elementu. Turklāt, pateicoties savai stingrajai tekstūrai, tie masē smaganas, tīra zobu virsmu, stimulē siekalu izdalīšanos, kas kavē plaisu rašanos uz emaljas.

Zaļumi - garšugi

Zaļumu sastāvā ir vitamīni un minerāli, kas iznīcina kaitīgās baktērijas, aizsargā emaljas virsmu, nostiprina smaganas. Tāpēc salātiem pievienot zaļumus ir lieliska ideja.

Rieksti

Riekstu sastāvā esošās vērtīgās vielas ir galvenais iemesls, lai tos iekļautu savā uzturā. Tie nenes tūlītēju labumu, tomēr reguāri lietojot, sniedz zobiem un smaganām nepieciešamo, uzlabojot to veselību.

Citrusaugļi

Tādi augļi kā greipfrūts, laims un apelsīns ļoti labvēlīgi ietekmē zobus. Tie iznīcina baktērijas, kas izraisa kariesu un mutes dobuma iekaisumu, kā arī uzlabo asinsvadu darbību, novēršot smaganu asiņošanu.

Šokolāde

Negaidīti, vai ne? Tikai ne piena, bet tumšā ar augstu kakao saturu (no 70%). Šāda šokolāde samazina skābuma līmeni mutē un kavē kariesa veidošanos.

Medus

Medum piemīt antibakteriālas īpašības, tas stiprina imūnsistēmu kopumā un zobus atsevišķi. Īpaši noderīgs ir propolis. Tas dezinficē mutes dobumu, efektīvi cīnās ar jebkuru iekaisumu un aizsargā zobus pret saslimšanām.

Treknas zivis

Šādas zivis ir bagātas ar omega-3 taukskābēm, kā arī citiem organismam svarīgiem mikroelementiem un vitamīniem. Tādējādi tās nostiprina zobus, nodrošina aizsardzību pret zobu bojāšanos un emaljas sabrukšanu.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu