Jūras sāls pret klasisko galda sāli - kurš labāks?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Parunāsim par sāli. Iespējams, esi dzirdējis, ka jūras sālī esošie minerāli padara to veselīgāku. Bet vai tas tā patiešām ir?

Tu noteikti par šo tēmu esi padomājis un pieņēmis izvēli, jo mājās, visdrīzāk, ikdienā esi izvēlējies lietot vai nu jūras sāli vai klasiski vecmodīgo galda sāli. Gan jūras sāls, gan Himalaju sāls, mazākas apstrādes dēļ, saglabā vairāk minerālvielu, piemēram, magniju un kāliju. Bet vai šie minerāli un dažāi papildus elementi norāda uz to, ka konkrētais sāls ir veselīgāks? Izrādās, varbūt ne.

Jūras sāls pret galda sāli

Pamatdoma ir, ka jūras sāls satur vairak vērtīgo minerālu, bet pētījumu rezultātā noskaidrots, ka pamatsastāvs ir vienāds. Gan jūras, gan galda sāls satur arī līdzīgu nātrija daudzumu.

Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts Vides zinatnes un tehnoloģiju žurnālā, jūras sāls satur ne tikai minerālvielas. Ļoti daudzos gadījumos, jūras sāls satur plastikas mikrodaļiņas. Jā, plastmasu! Plastmasas pudeles, maisiņi un citra draza ūdenstilpēs ir iemesls šādam, šokējošam faktam. 

Foto: Receptes.lv

Jods galda sālī?

Klasiski, sāls raktuvēs iegūtais sāls ir vairāk apstrādāts. Jā, apstrādes rezultātā daļa dabīgo minerāli tiešām zūd. Taču, kopš 20. gadsimta 20. gadiem, ražotāji galda sālim pievieno jodu un jods, savukārt, rūpējas par jūsu vairogdziedzeri.

Kopsavilkums

Kad runa ir par sāls patēriņu, labākais ieteikums ir mērenība, gan galda, gan jūras sāls patēriņā. Sāls kā kopums nav veselīgs, lai arī tas nelielos daudzumos ir nepieciešams. Par labu nāks tikai ikdienas sāls daudzuma samazināša, bet kuru sāli lietot - tas lai paliek tavā ziņā - vienmēr jau var variēt!

Lasi vēl:

Avots: Rd.com

Foto: Depositphotos.com 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu