Borjomi Ziemassvētku pikniks

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Straujiem soļiem ir pietuvojušies Ziemassvētki – ģimenes kopā būšanas laiks. Daudziem no mums joprojām trūkst ideju, ko dāvināt saviem mīļajiem, ko likt svētku galdā, kā rotāt māju un svētku egli un kā pārsteigt tuviniekus, gan arī spēka un enerģijas visu sagatavot. Tieši tāpēc vulkāniskās izcelsmes minerālūdens Borjomi dod nepieciešamo enerģiju, aicina svētkiem sākt gatavoties laicīgi un iedvesmo uzdrīkstēties izmēģināt ko jaunu un vēl nebijušu. Restorānā “Māja” norisinājās Borjomi Ziemassvētku pikniks, kur bija iespēja uzzināt jaunas receptes, iedvesmoties neparastiem Ziemassvētku rotājumiem gan svētku eglē, gan mājoklī, kā arī ieskandināt Ziemassvētku nedēļu, baudot patīkamu atmosfēru.

Foto: Receptes.lv

Pirmssvētku laiks ir ļoti piepildīts – tik maz laika, bet tik daudz kas jāpagūst – trūkst ne tikai spēka un enerģijas, bet arī ideju. Tāpēc Ziemassvētku piknika laikā Borjomi kopā ar restorānu „Māja” un Grilētāju Brālību aicināja sākt gatavoties svētkiem laiku – izmēģināt ko jaunu un pārsteigt savus tuviniekus, sniedzot svētkos vēl nebijušas sajūtas. Restorāna “Māja” šefpavārs Kazimirs Krūmiņš dalījās ar unikālām grila ēdienu receptēm, iepazīstinot visus ar trīs dažādu galdu ēdieniem – gaļas, veģetāro un zivju. Viņš gatavoja vairākus ēdienus un sniedza padomus, kas jāņem vērā, lai ēdiens izdotos lielisks. Savukārt Grilētāju Brālības pārstāvis Juris Titovs iepazīstināja ar dažādu veidu griliem, stāstīja, kā uzgrilēt dažādu veidu ēdienus, kādas ir galvenās atšķirības grilēšanā un kāds grils ir piemērots grilēšanai ziemā.

Grilēts ķirbis ar siera groziņiem un gaileņu mērci

Foto: Receptes.lv

Par to, kā pareizi sagatavot ēdienus ziemas piknikam, stāsta restorāna “Māja” šefpavārs Kazimirs Krūmiņš: “Pirms piknika, it īpaši ziemā, ir svarīgi jau iepriekš mājās sagatavot traukus grilēšanai. Kas attiecas uz gaļas produktiem, es iesaku tos iemarinēt jau pāris stundas pirms gatavošanas. Ja plānojat gatavot gaļas ēdienus lielos gabalos, tad ir vērts tos jau iepriekš likt sildīties un piknika laikā pagatavot līdz galam, iegūstos kraukšķīgu virskārtu. Savukārt, lai piešķirtu ierastajiem ēdieniem svētku aromātu, pievērsiet uzmanību svaigajām garšvielām, piemēram, rozmarīna zariņi lieliski sader kopā ar gaļas un zivs ēdieniem, kā arī noder, dekorējot jebkuru Ziemassvētku ēdienu. Ogas, kā dzērvenes vai jāņogas sniegs ne tikai svaigu garšu svētku ēdieniem, bet arī der jebkura izcila deserta pagatavošanai.” Vairāk receptes, idejas par ēdienu gatavošanu un dekoriem svētku galdam var atrast www.ziemassvetki.borjomi.lv.

Foto: Receptes.lv

Viens no stereotipiem ir tāds, ka ziemā nevar grilēt. Bet īstenībā tā nav. Arī ziemā var pagatavot savus iemīļotākos grila ēdienus. Vissvarīgākais grilēšanai ziemas apstākļos ir temperatūra. Protams, ar kvalitatīva grila palīdzību jūs varat gatavot pat temperatūrā, kas ir daudz zemāka par nulli, taču tiem, kuriem nav profesionāla grila, var droši izmantot mazos un vienreiz lietojamos grilus. Bet tajos, lietojot ziemas apstākļos, vairāk jāpieber ogles. Ziemā neaizmirsīsim par vienkāršāko ēdienu gatavošanas veidu – ugunskuru. Tas silda un uz tā var gatavot. Šajā gadījumā ir nepieciešams rūpēties par pienācīgi izvēlētiem ēdienu traukiem – paliktni, čuguna katlu un pannu, gariem iesmiem desiņu pagatavošanai,” stāsta Juris Titovs, Grilētāju Brālības pārstāvis.

Grilēti jēra stilbiņi ar rozmarīnu

Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv

Ar mākslinieces Ilzes Līderes palīdzību bija iespēja izmēģināt kaut ko jaunu. Viņa dalījās ar egles ornamentu mākslu meistarklasēs, kur ikviens varēja izveidot īpašus egļu rotājumus no čiekuriem, kurus var izmantot ne tikai dekorējot Ziemassvētku eglīti, bet arī māju un svinību galdu. Māksliniece visiem parādīja, cik vienkārši ir iespējas pagatavot īpašus, skaistus un elegantus rotājumus. Savukārt par lielisku svētku noskaņojumu visa vakara garumā rūpējās atraktīvais Armands Simsons.

Foto: Receptes.lv

"Mēs vēlamies padarīt šo brīvdienu sezonu nedaudz mierīgāku un sniegt nedaudz vairāk prieka un iedvesmot jaunām un pārsteidzošām idejām. Ziemassvētku pikniks pārsteigs ikvienu ģimenes locekli, taču patiess ēdienu gatavošanas prieks būs tad, ja būs labs garastāvoklis un priecīgs prāts. Mēs aicinām ikvienu izmēģināt ko jaunu šī gada Ziemassvētku svinībām, un, lai iegūtu nepieciešamo enerģiju, kas ir vajadzīga šajā intensīvajā svētku laikā, mēs iesakām sākt svētkus ar vulkāniskās izcelsmes minerālūdeni BORJOMI, kas dos jums nepieciešamo enerģiju, kas tik ļoti ir nepieciešama pirmssvētku laikā,” - stāsta Tatjana Rudiene, "IDS Borjomi Europe” mārketinga direktore.

Grilēts kazas siers ar melleņu čatniju

Foto: Receptes.lv

Kā sagatavoties Ziemassvētku piknikam, kādus ēdienus likt galdā un kā rotāt svētku galdu, var atrast mājaslapā www.ziemassvetki.borjomi.lv. Borjomi šogad vēlas iedvesmot izmēģināt ko jaunu un vēl nebijušu, ļauties jaunām sajūtām un pārsteigt savus tuviniekus, dāvājot īpašu svētku burvību. Mājaslapā ikviens var atrast visdažādākās receptes zivju, veģetāro un gaļas ēdienu cienītājiem, kas aizņem nelielu gatavošanas laiku un enerģiju, tādējādi atvēlot laiku citām svarīgām nodarbēm.

Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu