Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grilēts ķirbis ar siera groziņiem un gaileņu mērci

2017. gada 19. decembris
Foto: Receptes.lv
Recepti sagatavoja restorāna "Māja" šefpavārs Kazimirs Krūmiņš sadarbībā ar Borjomi un Grilētāju Brālību.
Pagatavošana
30 min
1. Ķirbi nomizo, izgriež sēklas. Mīkstumu sagriež daiviņās, pārkaisa ar sāli, pipariem, smalki sakapātu ķiploku un rozmarīnu. Grilē no abām pusēm līdz ķirbis ir gatavs.
2. Gatavo siera groziņus. Sarīvētu sieru sadala četrās daļās. Katru porciju atsevišķi uzber uz cepamā papīra (veidojot apli) un grilē līdz siers izkūst.
3. Četras bļodiņas apgriež otrādi un uz tām izkārto kausēto sieru. Sieram atdziestot tas sacietēs un ieņems nepieciešamo formu.
4. Gatavo gaileņu mērci. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sviestu un apcep gailenes. Pievieno saldo krējumu un karsē uz nelielas uguns līdz mērce sabiezē.
5. Gatavai mērcei pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu servē uz šķīvjiem un uzreiz pasniedz.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu