Grilēts ķirbis ar siera groziņiem un gaileņu mērci

5 1
Recepti sagatavoja restorāna "Māja" šefpavārs Kazimirs Krūmiņš sadarbībā ar Borjomi un Grilētāju Brālību.

Sastāvdaļas

  • 500 g svaiga ķirbja
  • 300 g sarīvēta cietā siera (Gran Moravia, Gran Leo vai Parito)
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Gaileņu mērcei
  • 300 g svaigu vai saldētu gaileņu
  • 300 ml saldā krējuma 35%
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Zaļumi
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Ķirbi nomizo, izgriež sēklas. Mīkstumu sagriež daiviņās, pārkaisa ar sāli, pipariem, smalki sakapātu ķiploku un rozmarīnu. Grilē no abām pusēm līdz ķirbis ir gatavs.
  2. Gatavo siera groziņus. Sarīvētu sieru sadala četrās daļās. Katru porciju atsevišķi uzber uz cepamā papīra (veidojot apli) un grilē līdz siers izkūst.
  3. Četras bļodiņas apgriež otrādi un uz tām izkārto kausēto sieru. Sieram atdziestot tas sacietēs un ieņems nepieciešamo formu.
  4. Gatavo gaileņu mērci. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sviestu un apcep gailenes. Pievieno saldo krējumu un karsē uz nelielas uguns līdz mērce sabiezē.
  5. Gatavai mērcei pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu servē uz šķīvjiem un uzreiz pasniedz.

    Labu apetīti!
    Gatavai mērcei pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaig...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni