:format(webp)/nginx/o/2025/05/30/16878635t1h1c2d.jpg)
Rabarbers ir plātsmaižu karalis, par to diez vai kādam ir šaubas. Un tomēr tas nav pietiekami novērtēts, jo tā garšas īpašības sniedzas daudz tālāk nekā tikai plātsmaizes, kūkas un ķīseļi. Receptes.lv uzrunāja restorāna "3 Seasons" šefpavāru Ingmāru Ladigu, lai atvērtu rabarberu cienītājiem plašāk durvis uz tā izmantošanas dažādajām iespējām.
Lai arī fakts, ka rabarberu lielākoties izmanto dažādu saldo ēdienu gatavošanai, tas ir lapu dārzenis. Un, kā jau dārzenim pienākas, to var izmantot ēdienos, kuros cukurs un milti nav galvenās sastāvdaļas, to mums apliecina arī šefpavārs.
"Mūsdienu virtuve ir izteikta sezonālu produktu izmantošanā, liekot akcentu uz pašmāju produktiem! Domāju, dzīvesstila restorānā ir gods celt galdā rabarberu, kas lieliski papildina ar savu klātbūtni gan desertu, gan pamatēdienu, gan uzkodu!" par rabarberu restorānos teic šefpavārs Ladigs un piedāvā trīs lieliskas receptes, kas ļaus šos sulīgos kātus izbaudīt pavisam citā ampluā: salātos, čatnija mērcē un kā marinādes galveno zvaigzni.