:format(webp)/nginx/o/2025/06/18/16933620t1h55b6.jpg)
Rabarberus vajag ne tikai cept plātsmaizēs, kūkās un vārīt uzpūteņos, tos vajag arī ieziemot, lai var baudīt gada aukstajā laikā. Selgas tante ir kundze, kura dalījusies ar savu recepti rabarberiem savā sulā. Noderēs arī tev!
Zemnieku saimniecības "Zutiņi" saimniece Rūta Beirote dalījusies ar Selgas tantes rabarberiem savā sulā jeb rabarberu kompotu, kas lieliski noderēs tiem, kam saldētavā vietas ir tik, cik ir, un visus kārotos labumus nesalikt.
Kā raksta Rūta: "Recepte tik viegla, ka vai grēks nepataisīt!"
/nginx/o/2025/06/18/16933621t1h0c11.jpg)
Selgastante dara tā:
- Samizotus vai nemizotus rabarberus sagriež ripiņās. Tās noteikti var būt arī paprāvākas.
- Rabarberus apber ar cukuru un atstāj uz nakti vai vismaz krietnu laiku.
- Kad rabarberi atsulojušies, tos saliek burkās un pārlej ar to pašu suliņu.
- Karsē ~15-20 minūtes 80*C.
- Un viss. Aizvāko un uz pagrabu prom!
"Izprovēju – nu sanāca brangi labi," rezultātu atzinīgi novērtē saimniece.