Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Selgastantes rabarberu kompots bez lāses ūdens

Rabarberi savā sulā.

Rabarberus vajag ne tikai cept plātsmaizēs, kūkās un vārīt uzpūteņos, tos vajag arī ieziemot, lai var baudīt gada aukstajā laikā. Selgas tante ir kundze, kura dalījusies ar savu recepti rabarberiem savā sulā. Noderēs arī tev! 

Zemnieku saimniecības "Zutiņi" saimniece Rūta Beirote dalījusies ar Selgas tantes rabarberiem savā sulā jeb rabarberu kompotu, kas lieliski noderēs tiem, kam saldētavā vietas ir tik, cik ir, un visus kārotos labumus nesalikt.

Kā raksta Rūta: "Recepte tik viegla, ka vai grēks nepataisīt!"

Selgas tante un rabarberi savā sulā.

Selgastante dara tā:

  1. Samizotus vai nemizotus rabarberus sagriež ripiņās. Tās noteikti var būt arī paprāvākas.
  2. Rabarberus apber ar cukuru un atstāj uz nakti vai vismaz krietnu laiku.
  3. Kad rabarberi atsulojušies, tos saliek burkās un pārlej ar to pašu suliņu.
  4. Karsē ~15-20 minūtes 80*C.
  5. Un viss. Aizvāko un uz pagrabu prom!

"Izprovēju – nu sanāca brangi labi," rezultātu atzinīgi novērtē saimniece.

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET lasītākais saturs
Uz augšu