Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Gardā nezāle gārsa: saimniece Brigita Puriņa cep to omletē (1)

Omlete ar veselīgo gārsu
Omlete ar veselīgo gārsu Foto: Brigita Puriņa

"Parasti gārsu ar visām garajām saknēm dusmīgi plucinām ārā no dobēm un metam kompostkaudzē. Bet vai zini, ka tā ir viena no visvērtīgākajiem savvaļas, bezmaksas vitamīnu un minerālvielu avotiem?" izmantot veselīgos un gardos dabas labumus aicina saimniece Brigita Puriņa.

Gārsa (Aegopodium podagria) savu latīnisko nosaukumu ieguvusi, pateicoties tam, ka senatnē to lietoja podagras ārstēšanai. Arī mūsdienās tautas medicīnā gārsu izmanto locītavu ārstēšanai. Bez tam tā ir vērtīgs C vitamīnu, olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un daudzu citu mums vajadzīgu uzturvielu dabīgais avots.

Pašreiz ir īstais laiks saujām plūkt gārsas jaunās lapiņas, gatavot salātus un pesto, pievienot zupām, kotletēm un vēl citiem ēdieniem.

Saimniece atgādina – pirms liekat gārsu ēdienos, tā ir kārtīgi jānoskalo! 

Raksta foto
Foto: Brigita Puriņa

Saimnieces Brigitas Puriņas omlete ar gārsu

Omlete ar veselīgo gārsu
Omlete ar veselīgo gārsu Foto: Brigita Puriņa

Nepieciešamie produkti:

  • Kārtīga sauja noskalotas, nosusinātas, sakapātas gārsas
  • 2 olas
  • Šļuka piena
  • Šķipsniņa sāls,
  • Nedaudz rīvēta cietā siera
Raksta foto
Foto: Brigita Puriņa

Olas samaisa ar pienu, pieliek sāli, iemaisa gārsu.

Raksta foto
Foto: Brigita Puriņa

Uz pannas izkausē nedaudz sviesta kopā ar olīveļļu, uzlej sagatavoto masu, uzkaisa nedaudz siera.

Raksta foto
Foto: Brigita Puriņa

Cep uz nelielas uguns, līdz omlete sarecējusi.

Liek uz šķīvja un ēd gardu muti!

Komentāri (1)
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu