:format(webp)/nginx/o/2025/04/17/16783650t1h5f9a.png)
Kuličs ir īpaša maizīte, kas klasiski gatavota no saldas, raudzētas mīklas ar rozīnēm un mandelēm. To gatavo tieši Lieldienu laikā. Kā jau daudzas receptes, arī šī ir tikusi pie modernas versijas, iedvesmojoties no populārās Dubaijas šokolādes.
Klasisko kuliču modernā izpildījumā pagatavojusi un savā Instagram profilā dalījusies kulinārijas entuziaste Kristīna Andža.
Tev vajadzēs:
- 250 g miltu
- 150 g cukura
- 2 olas
- 300 ml piena
- 50 g riekstu pastas
- 50 g kakao pulvera
- 50 g sviesta
- 1 šķipsnu sodas
Pagatavošana:
- Sajauc visus sausās sastāvdaļas atsevišķā traukā.
- Citā traukā sakuļ olas ar cukuru.
- Uzsilda pienu un pievieno to sakultajām olām.
- Pievieno riekstu pastu, izkausētu sviestu un samaisa.
- Sausās sastāvdaļas ieber šķidrajā masā un kārtīgi samaisa.
- Ielej mīklu formā.
- Cep 45–50 minūtes 180 °C temperatūrā.
- Gatavo kuliču pārklāj ar pistāciju pastu un dekorē ar sasmalcinātām pistācijām.
Kā tas darāms, skaties soli pa solim video:
"Skaists ir bez gala, pievērš visu uzmanību, bet garša ir neierasta, jo daļa sastāvdaļu ir tādas, kuras ikdienā, iespējams, izvēlas ne katrs," par rezultātu stāsta receptes autore.
Lai skaisti un garšām piepildīti svētki!