Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Pietiek ar šķipsniņu timiāna

Timiāns. Ilustratīvs attēls.
Timiāns. Ilustratīvs attēls. Foto: Steidi/Shutterstock.com

Timiāns ir aromātisks garšaugs ar izsmalcinātu garšu, un tam ir spēcīgāka garša nekā svaigam timiānam. Ideāli piemērots gan gaļai, gan dārzeņiem.

Jāņem vērā, ka kaltēts timiāns ir koncentrētāks nekā svaigs, tāpēc ar to jābūt uzmanīgam –

pietiek ar šķipsniņu, lai ēdiens iegūtu patīkamu, bagātīgu garšu.

Šo augu kā garšvielu lieto zupām, veģetārajiem, zivju, gaļas, vistas gaļas, tomātu, sēņu un olu ēdieniem, makaroniem, salātu un sarkanvīna mērcēm, marinādēmJa vāri vistas, liellopa vai dārzeņu buljonu, piešķir tam aromātu ar timiānu, ļaujot garšām ievilkties. Timiāns un zivis – ideāla saderība! Piemēram, var pagatavot ceptu vai grilētu zivi citrona sulā ar timiānu. It kā vienkārši, bet garšos kā augstas klases restorānā. Timiānu var pievienot lasim, forelei vai pat garnelēm. Tāpat timiānu var pievienot fokačai, sāļajiem cepumiem vai smalkmaizītēm – tas piešķirs elegantu garšas niansi. Pievienojot timiānu ceptiem kartupeļiem, burkāniem, kabačiem vai baklažāniem, pastai, risoto, iegūstam patīkamu Vidusjūras noskaņu. Samaisot timiānu ar olīveļļu, sāli un ķiploku, iegūst aromātisku garšvielu maisījumu. Kaltēts timiāns spēj izglābt jebkuru maltīti!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu