Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Ienes virtuvē Vidusjūras garšas ar rozmarīnu, timiānu un raudeni

Raksta foto
Foto: Heath Johnson/Shutterstock.com

Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram. Uzzini, kādos ēdienos un ar kādām citām garšvielām tās vislabāk sader.

Laba saderība:

Rozmarīns – timiāns, raudene, ķiploks, citrons, ingvers, olīveļļa.

Raudene – rozmarīns, timiāns, baziliks, čili, kumīns, laima sula.

Timiāns – rozmarīns, lauru lapās, muskatrieksts, ķiploks, olīveļļa.

"Dažādas garšvielas ir veids, kā ēdienam radīt izcilu garšu pat nepievienojot sāli.

Iedzīvotāji maltītes gatavošanā labprāt izvēlas dažādas pazīstamas Vidusjūras virtuves garšvielas, piemēram, timiānu, rozmarīnu un raudeni. Mūsu lielā pieredze garšvielu pasaulē liecina, ka garšu veido arī tas, kā šie augi ir audzēti ievākti, uzglabāti. Kā sakām mūsu “Garšu skolā”: “Iemācāmies variēt ar rozmarīnu, timiānu, raudeni un ciemiņiem noteikti būs asociācijas ar saulaino Itāliju, Spāniju, Grieķiju, Francijas dienvidiem u.c.!”,” norāda Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa."

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu