:format(webp)/nginx/o/2025/03/06/16698479t1h0420.jpg)
Viens apaļš, otrs garenāks. Viens košā krāsā, otrs maigā. Sarkanais sīpols un šalote – kuru labāk ēst svaigu, bet kurš izcili papildinās zupas, sautējumus un dažādas marinādes?
Viens apaļš, otrs garenāks. Viens košā krāsā, otrs maigā. Sarkanais sīpols un šalote – kuru labāk ēst svaigu, bet kurš izcili papildinās zupas, sautējumus un dažādas marinādes?
Šefpavāre Ina Poliščenko raidījumā "Šefu gaidījāt?" atspēko uzskatu, ka šalote ir maigākas garšas nekā sarkanais sīpols.
Tieši sarkano sīpolu vairāk iesaka ēst svaigu tā garšas dēļ, kā arī tāpēc, ka, termiski apstrādājot, tas ne vien pats iekrāsojas ne visai skaisti zilā krāsā, bet arī var nokrāsot citus produktus, ar kuriem kopā tas karsēts.
Vairāk skaties raidījuma sižetā: