:format(webp)/nginx/o/2025/02/27/16687904t1h407c.jpg)
Tev garšo ceptas olas, bet labprāt izvairītos no apžuvušām, reizēm pat nebaudāmi stingrām ceptās olas ārējām malām?
To iespējams ļoti vienkārši panākt un baudīt maigu ne vien olas viduci, bet arī maliņas.
Tev garšo ceptas olas, bet labprāt izvairītos no apžuvušām, reizēm pat nebaudāmi stingrām ceptās olas ārējām malām?
To iespējams ļoti vienkārši panākt un baudīt maigu ne vien olas viduci, bet arī maliņas.
Ja tev patīk, ka cepta ola ir maiga, bez stingri apceptam malām un apakšas, ir jāievēro divi noteikumi.
Pirmais noteikums: olu nedrīkst cept pārāk augstā temperatūrā, jo tad ar garantiju baltuma ārējās malas aprausies brūnas.
Otrais noteikums: Kad iesit olas uz pannas, pielej klāt ēdamkaroti vai divas ūdens un ļauj olai gatavoties ar tvaika palīdzību.
Rezultātā iegūsi maigu un vienmērīgi izceptu olu. Ja gribi ceptu no vienas puses, bet tā, lai dzeltenums nav īpaši šķidrs, neaizmirsti uzlikt pannai vāku.