Talantīgo jauniešu komanda sasniedza arī visaugstāko rezultātu Latvijas startā “Global Chef Challenge”. Pavāre Valērija Čudova un pavāra palīgs Rodrigo Nežborts nominācijā “Global Chef Challenge” 19 komandu konkurencē ierindojās 5. vietā un izcīnīja zelta medaļu. Šajā pavāru cīņā piedalījās vispieredzējošākie Eiropas valstu pavāri no 19 valstīm!
Sudrabs un bronza nominācijā “Global Pastry Chef Challenge”
Konditoru konkursā “Global Pastry Chef Challenge” piedalījās konditore Jeļizaveta Kuzmina no restorāna “Whitehouse” ar palīgu Dāvidu Ivanovu, kurš ir Ogres tehnikuma 2. kursa students. Nominācijā “Global Pastry Chef Challenge” jaunieši ieguva 3. vietu un bronzas medaļu savā kategorijā un sudraba medaļu Ziemeļvalstu kategorijā.
Šajā nominācijā Latvijas komanda piedalījās pirmo reizi. Konkursa pārstāvji tika noskaidroti 2024. gada pārtikas izstādē “Riga Food”, kur biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar “Lavazza” pirmo reizi organizēja konkursu “Latvijas gada restorāna konditors”. “Pavāru klubs” plāno konkursu pilnveidot, lai tas, tāpat kā “Latvijas Gada pavārs”, kļūtu par tradīciju.
“Latvijai ir liela konkurence, mūsu komandā ir daudz jaunu pavāru, bet, neskatoties uz to, esam labi sagatavoti un ar lielu motivāciju. Pēdējo gadu laikā, pateicoties dalībai konkursā “Bocuse d’Or”, “Michelin” ienākšanai Latvijā, biedrības “Pavāru klubs” cītīgam darbam, Latvijas kulinārijas līmenis ir ievērojami audzis. Bet mēs turpināsim strādāt, lai attīstītu Latvijas gastronomijas tūrismu un kulināriju,” norāda Svetlana Riškova.
Arī Latvijas pavāri starp pasaules labākajiem žūrijā!