:format(webp)/nginx/o/2025/02/24/16679855t1hc08e.jpg)
Makaronus visbiežāk pasniedzam ar kādu gardu mērci – kādu tieši, tas jau atkarīgs no pieejamajiem produktiem un izvēlētās receptes. Bet vai zināji, ka makaronu ūdeni var izmantot ļoti lietderīgi, uzlabojot mērces kvalitāti, pirms nevajadzīgo aizskalo kanalizācijā?
Ir reizes, kad pagatavotā mērce ir šķidrāka, nekā mums gribētos, vai arī tajā ir par maz šķidruma.
Ja mērci esi paredzējis baudīt kopā ar makaroniem – izcili, jo daļu makaronu ūdens, kuru parasti izlej kanalizācijā, vari izmantot lietderīgi.
Šefpavārs Lauris Aleksejevs raidījumā "Šefu gaidījāt?" atgādina kādu noderīgu padomu – ūdeni no makaroniem nepieciešamajā daudzumā pievieno mērcei!
Kāpēc? Iegūsi vairāk mērces, un tā kļūs biezāka. Liekas jocīgi? Ūdens, kurā vārīti makaroni, kalpos kā biezinātājs, pateicoties labumiem, ko no sevis ūdenim atdevuši makaroni.
Skaties sižetu: