/nginx/o/2025/02/20/16668792t1h99a6.jpg)
Vistas fileja ir veselīgs un uzturvielām – īpaši olbaltumvielām – bagāts produkts, ko iecienījuši gan sportisti, gan veselīga uztura piekritēji. Taču bieži vien tā tiek uzskatīta par sausu un vienveidīgu maltīti, kas ātri apnīk. Sertificēta fitnesa trenere, veselīga uztura konsultante un bloga "DietsABC" autore Ineta Rijniece dalās ar pārbaudītu metodi, kā pagatavot vistas fileju sulīgu, gardu un bez liekām kalorijām, turklāt nezaudējot tās veselībai vērtīgās īpašības.
Arvien biežāk ārsti, uztura speciālisti un fitnesa treneri runā par to, cik svarīgi ir ikdienā uzņemt pietiekami daudz kvalitatīvu olbaltumvielu. Ineta Rijniece norāda, ka viens no labākajiem olbaltumvielu avotiem ir vistas fileja. "100 gramos vistas filejas ir aptuveni 22-25 g olbaltumvielu, kas ir būtiskas muskuļu augšanai, atjaunošanai un vielmaiņas regulēšanai.