Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Viens produkts no virtuves skapīša, kas padarīs ceptus dārzeņus kraukšķīgākus

Raksta foto
Foto: Anton Watman/Shutterstock.com

Ir neskaitāmi daudz dārzeņu pagatavošanas metožu. Viena no tām ir cepšana krāsnī. Reizēm mērķis ir vienkārši tos izcept, bet citreiz kārojas, lai tie iegūst stingrāku, pat kraukšķīgu ārpusīti, kura sevī slēpj izteiksmīgu dārzeņa garšu.

Lai kraukšķīgais apvalciņš krāsnī ceptajiem dārzeņiem izveidotos ar garantiju, palīgā var ņemt kukurūzas cieti.

Tā palīdzēs absorbēt mitrumu, kas mēdz izdalīties no dārzeņiem cepšanas laikā, un reizē izveidot gardu, kraukšķīgu apvalciņu.

Ja domā, ka katrs gabaliņš tagad tajā jāapvārta, tādejādi ievērojami pagarinot gatavošanas laiku un  visu padarot piņķerīgāku, varam iepriecināt – tā gluži nav.

Vispirms sāc ar dārzeņu sagatavošanu – nomizo, kas mizojams, nomazgā, nosusini, sagriez gabaliņos un ber bļodā. 

Tad pārslaki tos ar eļļu, kuru parasti izmanto cepšanai. Un tālāk jau seko kukurūzas cietes maģija. Puskilogramam dārzeņu rekomendē pievienot 1 ēdamkaroti cietes. Ber to bļodā pie dārzeņiem un rūpīgi visu apmaisi, lai dārzeņi pēc piespējas vienmērīgāk ar to pārklājas. 

Neaizmirsti par garšvielām – ķiploku pulveris, saldās, kūpinātās un arī asās paprikas pulveris lieliski sader ar dārzeņiem.

Ciete gan nav vienīgais izdošanās elements –

lai dārzeņi tiešam ceptos, nevis sāktu krāsnī sutināties, kārtīgi sakarsē cepeškrāsni un gatavo dārzeņus vidēji augstā temperatūrā, 190-200 grādos. 

Lai izdodas!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu