“Īpašu uzmanību šoreiz pievērsīsim tām ēdienkartēm, kurās iespējami plaši izmantoti vietējas izcelsmes produkti, īpaši tie, kuru marķējumā ir, piemēram, Zaļā karotīte,” saka LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis. “Pērn visos reģionos LLKC organizēja mācības skolu pavāriem, lai celtu viņu darba kvalitāti un izglītotu par to, kā visveiksmīgāk nodrošināt noteikumu izpildi, apvienojumā ar gardu ēdienu. Prieks par pavāru izrādīto lielo interesi par šīm mācībām, kuras turpināsim arī šogad,” piebilst LLKC vadītājs.
Konkursa žūrijas sastāvā iekļauti šādi profesionāļi: uztura speciālistes Guna Bīlande, Lizete Puga, Alīna Kirillova, Annija Niegliņa, Anastasija Sabadaševa, Olga Ļubļina un pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta.
Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2025. gada 26. martā.
Pieteikt skolu konkursam iespējams aizpildot tiešsaistes anketu šeit.
Ar konkursa nolikumu ir iespējams iepazīties LDUSA mājaslapā.
Dāvanas uzvarētāju pavāru komandām šogad nodrošina: “Rimi Latvia”, “Gemoss”, “Watermelon”, “Latvijas Pasts”, “Balticovo”, Z/S “Kotiņi”, “Food union”, Z/S “Gaidas”. Kopvērtējuma pirmās vietas ieguvēji tiks apbalvota ar ekskluzīvu atpūtu pieczvaigžņu viesnīcā "Baltic Beach Hotel & SPA", kas atrodas Jūrmalā, pašā jūras krastā. Uzvarētājus sagaida grezna nakšņošana, SPA apmeklējums jūras ūdens relaksācijas centrā “SEA Wellness”, kur veselīgās jūras ūdens peldes baudāmas visa gada garumā, kā arī bagātīgas brokastis ar skatu uz Baltijas jūru.
Pērn konkursā “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā” uzvarēja Rīgas 34. vidusskola, savukārt 2022./2023. mācību gadā – Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskola.
Konkurss tiek rīkots ar Valsts Kopējās lauksaimniecības politikas tīkla atbalstu aktivitātes “Vietējo lauksaimniecības produkcijas ražotāju un mājražotāju atbalsta programma” ietvaros.