Pirmās sastāvdaļas, pēc kurām sniedzamies, gatavojot gaļas ēdienus, tostarp arī vistas gaļu, ir sāls un pipari. Taču, izrādās, ka teju ikvienā virtuvē ir atrodams vēl kāds pavisam vienkāršs produkts, ko šefpavāri izmanto, lai iegūtu superkraukšķīgu vistas ādiņu.
Šefpavāru slepenais produkts zeltaini kraukšķīgai vistas ādiņai
Klasiskajai sāls un piparu kombinācijai pievienojot nelielu daudzumu kartupeļu vai kukurūzas cietes, iespējams iegūt neticami kraukšķīgu vistas ādiņu cepeškrāsnī gatavotam vistas cepetim, stilbiņiem, šķinķīšiem vai spārniņiem. Kā skaido "The Cookful", šo pavisam vienkāršo triku ir atzinuši par labu esam vairāki pasaulslaveni šefpavāri, un to ikviens ērti var izmēģināt arī mājas apstākļos.
Kāpēc ciete?
Ciete, nonākot saskarē ar vistas ādu, palīdz no tās ātrāk iztvaicēt lieko mitrumu, tādējādi veidojot sausāku un kraukšķīgāku pārklājumu.
Kraukšķīgās struktūras noslēpums slēpjas tieši mitruma kontrolē — jo sausāka ir vistas āda, jo zeltaināks un kraukšķīgāks ir rezultāts.
Tieši tādēļ ciete – kartupeļu vai kukurūzas – tev palīdzēs uzlabot vistas ādiņas tekstūru.
Kā to paveikt?
- Notīri vistu un nosusini to ar papīra dvieli.
- Vienmērīgi ieberzē vistas ādu ar sāli un pipariem. Ja vēlies, vari izmantot savu iecienīto garšvielu maisījumu vistas gaļai.
- Pārkaisi gaļu ar kartupeļu vai kukurūzas cieti un viegli iemasē ādā.
- Gatavo vistu cepeškrāsnī vai uz pannas, kā ierasts.
Rezultātā bez liekām pūlēm iegūsi kraukšķīgu, skaisti zeltainu garoziņu. Atceries, ka šī metode ir izmantojama ne tikai vistai, bet arī citu putnu gaļas ēdieniem.
Lai gardi un kraukšķīgi!