Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Šefpavārs Sīlis atklāj, cik daudz gaļas un dārzeņu vajag labam buljonam

Raksta foto
Foto: Tatiana Volgutova/shutterstock.com

Piesātināts buljons ir labas zupas (un ne tikai, arī, piemēram, risoto) pamats. Un nav būtiski, vai tas ir gaļas buljons vai dārzeņu, tam jābūt bagātīgam. Bet kā pie tāda tikt? 

2 sīpoli, divi burkāni, kāds pipars, sāls un trīs litri ūdens – vai būs labs? Nebūs gan! Arī tad, ja piemetīsi vienu vistas stilbiņu vai divus.

Šefpavārs Kristaps Sīlis raidījumā "Šefu gaidījāt?" norāda, ka buljonu var vārīt kā no dārzeņiem, tā gaļas, priekšroku dod vairāk kauliem nevis pašai gaļai, jo tieši tie padara buljonu izteiksmīgāku un piesātinātāku. 

Cik daudz?

Uz katru litru ūdens jārēķina 1 kg dārzeņu (ja tas ir dārzeņu buljons) vai 1 kg gaļas/kaulu buljonam.

Vai un kāpēc dārzeņus, arī sīpolu var nemizot buljonam, skaties sižetā:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu