Piparkūku cepšanas prieki ir sākušies un turpināsies visa decembra garumā. Lai gardie Ziemassvētku cepumi top vēl gardāki un skaistāki un kopīgais cepšanas prieks paildzinās, atceries, ka tās var dekorēt un glazūru pagatavot vari pats.
Klasiska piparkūku glazūra: recepte un padomi, kā nesabojāt rezultātu
Klasiskā piparkūku glazūra
Sastāvdaļas:
- 1 olas baltums
- 350 g pūdercukura
- dažas lāses citrona sulas
Pagatavošana:
- Sausā bļodā olas baltumu saputo stingrās putās.
- Piesijā klāt pūdercukuru, piepilina citrona sulu un samaisa, lai masa vienmērīga.
- Jo vairāk cukura, jo stingrāka un biezāka būs glazūra.
Noderīgi:
- Ja vēlies krāsainas piparkūkas, iekrāso glazūru ar pārtikas krāsvielu – jo vairāk pievienosi, jo intensīvāks tonis.
- Pirms dekorē piparkūkas, tās kārtīgi atdzesē. Uz karstām piparkūkām glazūra izplūdīs.
- Rakstu veidošanai noderēs konditorejas maisiņi ar smalkiem uzgaļiem.