Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Lieta, ko kategoriski aizliegts darīt ar želatīnu

Raksta foto
Foto: Alexandra Harashchenko/Shutterstock

Želatīns – daudzu desertu un kūku būtiska sastāvdaļa. Bet, lai tas savu darbiņu paveiktu, ir lietas, ko aizliegts ar to darīt. Nē, nu, patiesībā jau nekas nav aizliegts, bet tad jārēķinās, ka, piemēram, siera kūkas vietā tev būs siera kūkas peļķe.

Šefpavāre Ina Poliščenko raidījumā "Šefu gaidījāt?" atklāj ļoti būtisku lietu, ko kategoriski aizliegts darīt ar želatīnu. 

Želatīns jāizkausē tikai siltā masā. Aukstā vai karstā tas neizreaģēs un nesaželēs. Bet tas nav viss!

Ir vēl kāda ļoti būtiska darbība, ko daudzi var gribēt izlaist, darbojoties ar želatīnu un taupot laiku. 

Želatīnu kategoriski aizliegts neuzbriedināt jeb pievienot deserta/kūkas masai tieši no paciņas.

Šādi ar garantiju produktus un ieguldīto laiku būsi izmetis vējā.

Vairāk skaties raidījuma sižetā: 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu