Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Trīs augļi, kas palīdzēs ātrāk nogatavināt akmenscietu avokado

Foto: faithie/Shutterstock.com

Ne vienmēr, steidzot pa veikalu ejām, paķeram labākos produktus. Ne vienmēr veikali piedāvā to, ko mēs tiešām meklējam, piemēram, gatavus avokado. Reizēm visi ir akmenscieti, un skaidrs, ka jāļauj būs tiem nogatavināties mājās, tāpēc labāk tos allaž iepirkt ātrāk, ja esi ieplānojis kādai receptei. Kā procesu paātrināt? Izmantojot augļus!

Avokado mēdz būt neparedzami – vienā brīdī tie ir absolūti negatavi un cieti, bet jau citā, nepamanot, kā tas noticis, jau ir putrai līdzīgi un nesimpātiski brūni.

Labā ziņa – ir daži talantīgi augļi, kas spēj paātrināt avokado nogatavošanos. Maģiskais elements ir to izdalītā etilēna gāze.

Pavisam vienkāršas darbības var paveikt brīnumu: atliek avokado kopā ar ābolu, banānu vai kivi ievietot papīra maisiņā.

Šie augļi izdala etilēna gāzi, kas paskubina avokado uz nogatavošanos. Vēl procesu var paātrināt šī maisiņa novietošana pie saulaina loga – siltums no saules procesu vēl mazliet paātrinās.

Pēc dienas vai divām ir jāpārbauda, kāda ir situācija maisiņā. Līdzīgi, kā tu to darītu veikalā, viegli saspied to — ja avokado ir nedaudz mīksts, bet joprojām saglabā formu, tad rezultāts ir sasniegts.

Pacenties par šo maisiņu neaizmirst, jo var gadīties, ka avokado var arī pārgatavoties un tam būs ceļš uz atkritumu tvertni vai komposta kaudzi.

Receptes ar avokado iedvesmai:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu