Eksperiments Kā vislabāk nogatavināt avokado?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Avokado. Ilustratīvs attēls.
Avokado. Ilustratīvs attēls. Foto: Anastasia Izofatova/Shutterstock.com

Nav noslēpums, ka ciets avokado var sabojāt noskaņojumu. Zināms arī, ka nopirkt īpaši nogatavinātos ir dārgāk nekā paķert kādu cietāku un apbruņoties ar pacietību, ļaujot tam nogatavoties jau savā virtuvē. Bet vai procesu var paātrināt un kura ir labākā metode?

Par dažādām metodēm, kā ātrāk nogatavināt avokado, noteikti ir dzirdējis katrs. Dažas no tām, iespējams, arī kāds ir izmēģinājis. Izrādās, ka to metožu ir vairāk nekā divas vai trīs. Portāls "The Kitchen" veica brangu eksperimentu, lai noskaidrotu, kura tad no metodēm ļauj akmenscieto avokado padarīt mīkstu un baudāmu īsākā laika posmā.

Eksperimentā tika izmantotas šādas metodes:

  • Avokado vienkārši novietots uz virtuves letes;
  • Papīra maisiņā;
  • Papīra maisiņā ar miltiem;
  • Papīra maisiņā ar nevārītiem rīsiem;
  • Papīra maisiņā ar kivi;
  • Papīra maisiņā ar ābolu;
  • Papīra maisiņā ar banānu.

Ilgākais avokado nogatavošanās laiks bija trīs dienas. Eksperimenta veicēja tos pārbaudīja divas reizes dienā - no rīta un vakarā, lai fiksētu rezultātu. 

Novietošana un uz dažām dienām aizmiršana par avokado uz virtuves letes - triks, ko piekopj visbiežāk, jo nekas īpašs nav jādara.

Kā zināms, augļi izdala etilēna gāzi, kas paātrina gatavošanos. Metodē ar rīsiem un miltiem, kas iebērti papīra maisiņā, to uzdevums ir sakoncentrēt paša avokado izdalīto gāzi, lai paātrinātu procesu. Bet versijās ar augļiem ir mērķis to izdalīto gāzi izmantot avokado nogatavināšanas paātrināšanai.

Kāds bija eksperimenta rezultāts?

Ilgākā, neefektīvākā un šmucīgākā metode izrādījās milti. Ķēpa liela, avokado finālā atkal jāmazgā, miltus negribējās vairs lietot pārtikā un process ilga trīs dienas.

Nākamās ļoti līdzvērtīgas rezultāta ziņā bija metodes ar rīsiem un kivi. Abos gadījumos avokado gatavojās divarpus dienas (ar kivi mazliet ātrāk bija redzams rezultāts). Tas, ka jātērē liels daudzums rīsu vai speciāli jāiegādājas kivi, nemotivē izmantot šīs metodes.

Liekot avokado papīra maisiņā bez kompanjoniem un atstājot uz virtuves letes, rezultāts bija identisks - nogatavināšanās aizņēma divas dienas. Tomēr šo metodi var uzskatīt par veiksmīgāku, jo nav nepieciešami nekādi palīglīdzekļi. 

Labākās metodes -

papīra maisiņā ar ābolu vai banānu.

Šie divi augļi pietiekami spēcīgi izdala gāzi, lai paātrinātu avokado nogatavošanos. Laiks - pusotra diena no cieta līdz baudāmi mīkstam avokado. Lielākie trūkumi šīs metodes izmantošanai - tev vienmēr pie rokas jābūt papīra maisiņam un ābolam vai banānam. Ja tie ir mājās pieejami, super. 

Ja tev nav ne papīra maisiņa, ne ābola, ne banāna, ir vērts izvērtēt, vai pus dienas dēļ vēlies ekstra tēriņus, vai arī vari vienkārši paciesties divas dienas, kamēr avokado nogatavinās, vienkārši atrodoties uz virtuves letes.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu