"TikTok" lietotājus iepriecināja ar jaunu sensāciju - sieviete no Latgales, ejot sēņot, meža ceļa malā atrada prāvu arbūzu, kas šķietami turpat arī izaudzis, jo redzams arī tā kāts. Tas varētu šķist neticami, taču patiesībā Latvijā arbūzus audzē ļoti veiksmīgi, un laiks šovasar bija visai dienvidniecisks. To, vai mūsu platuma grādos ir iespējams izaugt "savvaļas" arbūzam, TVNET+ skaidroja, sarunājoties ar ekspertiem un video autoru.

"Savvaļas" arbūzs atrasts Preiļu novada Rušonas pagastā 8. oktobrī. Video autore, kā pati stāsta, devusies sēņot, un vienā no viņas iecienītākajām sēņu vietām, meža izcirtumā viņu pārsteidzis neticams atradums.

Lūk, ko viņa pastāstīja TVNET+: "Skatos un pati neticu savām acīm. Domāju, ka kāds nolēmis pajokot, un tur pie celma nolicis arbūzu. Viņš tur stāvēja tā kārtīgi, kā alvas zaldātiņš. Man uzmetās zosāda. Pieskāros tam ar plaukstu, bija noputējis, jo blakus grants ceļš. Jūtu, ka viņš tāds skanīgs un zem putekļiem košs un spīdīgs."

Gribēju pacelt, bet viņš kā piesiets. Skatos, bet tur stublājs, nokaltušas lapas un vēl divas atvases. Nevaru iedomāties, kā viņš vispār ir izdzīvojis.

Salnas, mūsu klimats. Bez laistīšanas, bez mēslošanas. Mani paziņas arbūzus audzē, viņiem ir siltumnīca, viņi tos piebaro un lolo. Es pati pērku tirgū arbūzus no mūsu zemniekiem. Tie nav tik lieli. Bet šis ir apmēram pieci vai seši kilogrami."