Iepazīstieties, Agate Batraga, Latvijas gada pavārs 2024. Par viņu mēs vēl dzirdēsim daudz, bet Receptes.lv uzaicināja pavāri pabeigt 10 teikumus par un ap virtuvi, produktiem un dažādām garšām, lai viņu labāk iepazītu.
Dārzeņu, augļu un garšvielu karalis ir... Atbild Latvijas gada pavārs – Agate Batraga
Dārzeņu karalis ir kartupelis.
Augļu karalis ir ābols.
Garšvielu karalis ir kanēlis.
Mana bērnības garša ir mammas gatavotā pasta penne ar tunci un vecmāmiņas ceptie vīderi (plānā pankūka, pildīta ar maltu vistas gaļu).
Lai nebūtu badā, ledusskapī vienmēr jābūt olām. Olas ir laba bāze kā sāļiem, tā saldiem ēdieniem, un tās dod sāta sajūtu.
Es būtu ļoti bēdīga, ja nevarētu ēst sieru.
Mans komforta ēdiens ir zupa un burgers.
Ēdiens, kas neapnīk, – suši.
Iekārojamākais virtuves gadžets ir “Termomix” virtuves kombains ar neskaitāmiem uzgaļiem un funkcijām. Tas prot pat nomizot kartupeļus. Tāds man ir restorāna virtuvē, bet gribu arī mājās.
Visnetīkamākais darbs virtuvē ir tīrīt nosūcēju un gailenes.
Vairāk par Agates ceļu līdz pavārmākslai un balvai, par viņas iedvesmas avotiem un nākotnes plāniem lasi šeit: