Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Šefpavārs Kristaps Sīlis pastāsta, kā gudri izmantot vaniļas pākstis

Vaniļas pāksts. Ilustratīvs attēls.
Vaniļas pāksts. Ilustratīvs attēls. Foto: portumen/Shutterstock.com

Lai iegūtu lielisku vaniļas garšu un smaržu, vaniļas pāksts būs īstā izvēle. Tā kā tas noteikti nav lētākais produkts, to der saimniecībā izmantot pēc iespējas gudrāk.

Šefpavārs Kristaps Sīlis raidījumā "Šefu gaidījāt?" norāda, ka vaniļas pākstij izmantojamas ir ne tikai sēkliņas, kas ir atrodamas tās iekšpusē, bet arī pati pāksts.

Pēc tam, kad pāksts jau reiz ir vārīta kāda ēdiena gatavošanā, to nevajag izmest. 

Noskalojot (tādējādi atbrīvojot no iepriekšējā produkta atliekām), šo pāksti var pievienot, piemēram, cukuram, iegūstot vaniļas cukuru. Pavārs min, ka ar šādu pāksti arī kādu grādīgo dzērienu var padarīt aromātiskāku.

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti