Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Noskaidrots Latvijas Gada Pavārs un Pavārzellis 2024

Foto: Publicitātes foto

Jau 20. reizi biedrība Pavāru klubs rīkoja konkursu Latvijas Gada Pavārs un Pavārzellis izstādes Riga Food ietvaros. Noskaidroti titulu ieguvēji.

Šogad aprit divdesmit gadi, kopš tika izveidota biedrība Pavāru klubs. Kopš pavāru organizācijas izveides pirmsākumiem fokuss ir bijis uz pavāru mākslas attīstīšanu Latvijā, kā arī pavāru dalību starptautiskos konkursos. Tādēļ Latvijas pavāru konkursi ir starta atspēriens daudziem pavāriem, kuri ir piedalījušies šo gadu laikā. Latvijas Gada Pavāra titulu iepriekš ieguvuši Raimonds Zommers, Māris Jansons, Ina Poliščenko, Dinārs Zvidriņš, Nils Ģēvele u.c.

Šogad konkursā startēja pieci dalībnieki – Viktors Naumenko, Dinārs Zvidriņš, Mārtiņš Pupurs, Agate Batraga un Renārs Purmalis. Iepriekš tikai Dinārs ir ieguvis šo titulu – 2017., 2018. un 2021. gadā.

Šogad par spēcīgāko šajā konkurencē tika atzīta – Agate Batraga, kura iepriekš 2022. gadā izcīnīja titulu Latvijas Pavārzellis 2022 komandā ar Nilu Ģēveli.

Lai gan Agate ir jaunākā dalībniece konkursā, viņa iepriekš ir piedalījusies Bocuse d’Or Europe 2024 Tronheimā kā Nila Ģēveles palīdze un jau šoruden dosies pārstāvēt valsti uz World Chefs Challange finālu Singapūrā komandā kopā ar Dināru Zvidriņu.

“Esmu bezgala priecīga par uzvaru! Es pieteicos šim konkursam, jo vēlējos pierādīt gan sev, gan citiem, ka varu būt laba priekšniece virtuvē. Ir ļoti aizraujoši nonākt vadītāja lomā. Novēlu arī citiem,” teic Agate Batraga.

Foto: Publicitātes foto

Otro vietu sīvā cīņā ieņēma Dinārs Zvidriņš, atpaliekot tik dažus punktus no Agates. Trešo vietu izcīnīja Renārs Purmalis, kurš pirmo reizi piedalījās šajā konkursā, jo parasti mēs viņu satiekam austeru konkursos. Renārs pārsteidz žūriju ar savu konceptu Gatavo dabā, ienesot jaunas vēsmas konkursu virtuvēs.

Jauno pavāru konkursā titulu Latvijas Pavārzellis 2024 izcīnīja Dāvids Ivanovs, kurš konkursā startēja ar Dināru Zvidriņu un arī strādā kopā restorānā Entresol.

Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi Pavāru Klubs rīkoja konkursu – Latvijas Gada Restorānu Konditors 2024. Konkursā pieteicās trīs drosmīgas meitenes Anastasija Kazuļa, Jeļizaveta Kuzmina un Valērija Čudova. Valērija ir iepriekšējā titula Latvijas Gada Pavārs 2023 ieguvēja. Visas trīs meitenes gatavoja divus desertus, kurus bija iespēja iepriekš izstrādāt. Pirmais deserts bija iedvesmots no ģenerālsponsora Lavazza kafijas un otram bija jābūt vegānās Valrhona šokolādes desertam.

Foto: Publicitātes foto

Šogad uzvaras laurus plūca restorāna Whitehouse konditore Jeļizaveta Kuzmina – līdz ar to viņas vārds būs pirmais kas tiks gravēts uz Lavazza zelta krūzes ceļojošā kausa.

Foto: Publicitātes foto

Pavāru konkursu apbalvošana un Pavāru kluba 20. gadu jubileja šogad notika ATTA centre Rīgā, kopā pulcējot gan biedrus, gan sponsorus, gan draugus.

Svetlana Riškova – “Esmu no pirmās dienas Pavāru klubā. Atceros, ka pēc skolas beigšanas bija tādi juki laiki, padomju gastronomija bija beigusies, bet neviens no mums nezināja, ko darīt tālāk. Pirmo pavāru konkursu rīkoja uzņēmums Skonto, kurš pirmo reizi apvienoja lielākos Latvijas entuziastus pavārmākslā. Pēc tā mēs sākām iknedēļas sapulces Kaļķu Vārtu restorānā, un jau nedaudz vēlāk Ēriks Dreibants piedāvāja dibināt biedrību “Pavāru klubs”. Pēdējo gadu laikā esam piedzīvojuši lielu izaugsmi, esam izveidojuši vēl ciešākas saites Baltijas līmenī. Visā Baltijā ir ienācis Michellin ceļvedis, kā arī visās valstīs ir nodibinātas Bocuse d’Or Akadēmijas. Es ceru, ka mēs visi kopā turpināsim ceļu tik uz augšu!”

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu