Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Šī gada Zaubes savvaļas kulinārā festivāla zvaigzne – sēnes

7. septembrī
Raksta foto
Foto: Pitofotos/Shutterstock.com

Ar plašu un daudzveidīgu programmu Zaubes savvaļas kulinārais festivāls viesus uzņems jau šajā nedēļas nogalē, 7.septembrī no plkst. 11.00.

Šī gada festivāla tēma ir sēnes, tāpēc programma veidota ap šo latviešiem tik tuvo aizraušanos.

Sēnes varēs nogaršot visdažādākajos veidos – gan tradicionālās, gan pavisam neparastās receptēs.

Festivāla viesis būs ēģiptiešu pavārs Mohamed Hamdy Mohamed Abd ElWahed, kas specializējies suši gatavošanā, tāpēc arī festivālā iedvesmos ar netradicionālām sēņu un dārzeņu suši un wrapu receptēm, kam pieskaņotas brūkleņu un pīlādžu mērcītes.

Regulāriem festivāla viesiem jau labi pazīstamais pavārs Ingmārs Ladigs savās meistarklasēs ierādīs, kā pagatavot meža sēņu frikasē, siltos aknu salātus ar meža ogu mērci, vīngliemežus savvaļas ķiploku mērcē ar pērļu grūbām un sēnēm, kā arī brieža gaļas Yakitori.

Alojas picērija īstas malkas krāsnī ceps meža sēņu un gaileņu picas.

Pavārs Kristaps Reimanis meistarklasēs dalīsies zināšanās, ko darīt ar daudz salasītām sēnēm, un kopā ar dalībniekiem gatavos sēņu pastētes un marinētu sēņu sātīgas maizītes.

Īsta latvju saimniece Māra Zemdega demonstrēs, kā pagatavot sēņu zupu un risoto, Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikuma audzēkņi rādīs savas prasmes sēņu zupu un ierauga maizes gatavošanā brīvā dabā.

Tos, kurus sēņu ēdieni neuzrunā, Zaubes savvaļas kulinārā festivāla sirds un dvēsele - mednieku un makšķernieku klubs "Zaube" pārsteigs ar savām paaudžu paaudzēs un ģimenēs gatavotām medījumu receptēm. Būs iespēja nobaudīt gan brieža gaļas zupu mednieku gaumē, gan mežacūkas sautējumu alus mērcē, uz iesma grilētu mežacūkas cepeti ar mednieku gurķīšiem, stirnāža šašliku, brieža gaļas čeburekus, pildītas pankūkas un vēl citus gardumus.

Festivālā padomāts arī par dabīgām pļavām un to produktiem – iepazīt pļavas augus un nogaršot pļavu sieru aicinās Latvijas Dabas fonds ar zīmolu "Dabīgo pļavu produkts". Īsta latvju saimniece Sanita Matule vadīs pļavas velšu gatavošanas darbnīcu, dalīsies receptēs un informācijā par augu nozīmi ikdienā un veselībā.

Plašs aktivitāšu piedāvājums arī bērniem. Laura Grēviņa vadīs gatavošanas meistarklases, kurās gatavos enerģijas bumbas un gardus sezonas salātus. "Ķeipenes piparkūkas" aicinās apgleznot sēņu piparkūkas ar dabīgām glazūrām.

Radošās darbnīcas, satikšanās ar haskijiem, "Rupuču" apaļās laivas, lokšaušana, džipiņu trasīte un citas aktivitātes padarīs festivāla dienu piedzīvojumiem bagātu.

Ieeja festivālā bez maksas.

Uz meistarklasēm biļetes jāiegādājas iepriekš.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu