Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Cik olu vajag, lai pagatavotu olu kulteni?

Sakultas olas pannā. Ilustratīvs attēls.
Sakultas olas pannā. Ilustratīvs attēls. Foto: MK50photography/Shutterstock.com

Olas ir ļoti klasisks un iecienīts brokastu produkts: vārītas, dažādos veidos ceptas (no abām pusēm vai vienas jeb kā vēršacs), omletē un kultenī. Papildinot ar kādu maizes šķēli, bekonu un dārzeņiem – bagātīgi, sātīgi un ļoti garšīgi. Ja esi nolēmis pagatavot olu kulteni kuplākam cilvēku lokam, vai zini, cik daudz olu būs nepieciešamas?

Uz vienu cilvēku jārēķina 2 līdz 3 olas, atkarībā no olas izmēra un vai plāno kultenim pievienot vēl kādus produktus, vai pasniegt ko klāt. 

Tātad, kultenim vienai personai – divas lielā izmēra olas, trīs personām – sešas olas.

Ja olu kulteņa gatavošanas laikā plāno pievienot krēmsieru vai pasniegt ar ceptu bekonu, cīsiņiem vai kādām sātīgām maizītēm, 3 olas var būt par daudz un pilnībā pietiks ar 2.

Tomēr jāņem vērā arī ēdāju apetīte; ja jābaro braši vīrieši ar vilka apetīti, izmanto trīs olas vai parūpējies par piedevām.

Lai izdodas!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu