Olas ir ļoti klasisks un iecienīts brokastu produkts: vārītas, dažādos veidos ceptas (no abām pusēm vai vienas jeb kā vēršacs), omletē un kultenī. Papildinot ar kādu maizes šķēli, bekonu un dārzeņiem – bagātīgi, sātīgi un ļoti garšīgi. Ja esi nolēmis pagatavot olu kulteni kuplākam cilvēku lokam, vai zini, cik daudz olu būs nepieciešamas?
Cik olu vajag, lai pagatavotu olu kulteni?
Uz vienu cilvēku jārēķina 2 līdz 3 olas, atkarībā no olas izmēra un vai plāno kultenim pievienot vēl kādus produktus, vai pasniegt ko klāt.
Tātad, kultenim vienai personai – divas lielā izmēra olas, trīs personām – sešas olas.
Ja olu kulteņa gatavošanas laikā plāno pievienot krēmsieru vai pasniegt ar ceptu bekonu, cīsiņiem vai kādām sātīgām maizītēm, 3 olas var būt par daudz un pilnībā pietiks ar 2.
Tomēr jāņem vērā arī ēdāju apetīte; ja jābaro braši vīrieši ar vilka apetīti, izmanto trīs olas vai parūpējies par piedevām.
Lai izdodas!