:format(webp)/nginx/o/2024/08/20/16300766t1h718b.jpg)
Olas ir ļoti klasisks un iecienīts brokastu produkts: vārītas, dažādos veidos ceptas (no abām pusēm vai vienas jeb kā vēršacs), omletē un kultenī. Papildinot ar kādu maizes šķēli, bekonu un dārzeņiem – bagātīgi, sātīgi un ļoti garšīgi. Ja esi nolēmis pagatavot olu kulteni kuplākam cilvēku lokam, vai zini, cik daudz olu būs nepieciešamas?
Uz vienu cilvēku jārēķina 2 līdz 3 olas, atkarībā no olas izmēra un vai plāno kultenim pievienot vēl kādus produktus, vai pasniegt ko klāt.
Tātad, kultenim vienai personai – divas lielā izmēra olas, trīs personām – sešas olas.
Ja olu kulteņa gatavošanas laikā plāno pievienot krēmsieru vai pasniegt ar ceptu bekonu, cīsiņiem vai kādām sātīgām maizītēm, 3 olas var būt par daudz un pilnībā pietiks ar 2.
Tomēr jāņem vērā arī ēdāju apetīte; ja jābaro braši vīrieši ar vilka apetīti, izmanto trīs olas vai parūpējies par piedevām.
Lai izdodas!