Lai sagatavotos svētku galda klāšanai dabā, “Maxima Latvija” kopā ar pieredzējušo ekspedīciju vadītāju Andžeju Reiteru piedāvā noderīgus padomus, kā droši kurt ugunskuru, lai maltīte izdotos kā iecerēta.
“Mēs dzīvojam ļoti neparedzamos klimata apstākļos – vienu brīdi diena var būt saulaina, tad lietaina un tad vējaina. Tāpēc vienmēr jāizstrādā trīs rīcības plāni, kā gatavosim ēdienu ārā. Dodoties pārgājienā vai atpūšoties pie dabas, rūpīgi jāizplāno maršruts. Jānoskaidro, vai konkrētajā teritorijā būs daudz koku, kas karstā laikā pasargās no saules, un jāatceras līdzi paņemt pretodu līdzekli, jo šādas vietas piesaista odus. Ja atrodamies atklātā laukā, nedrīkst aizmirst lietus plēvi – tā pasargās no lietus. Tāpat pienācīgi jāsagatavo dažādi trauki, kas atbilst izvēlētajai receptei,” stāsta ekspedīciju vadītājs Andžejs Reiters.
Ugunskura sagatavošana ēst taisīšanai
Gatavošanai piemērots ugunskurs ir mazāks un atrodas nomaļākā vietā, nostāk no Jāņu aktivitātēm. Svarīgi ir atcerēties, ka arī maza uguns ir bīstama un var nodarīt lielu kaitējumu.
1. Izvēlieties pareizu vietu ugunskura veidošanai
Vienmēr vajag noskatīt vairākas vietas, kurās varēs gatavot. Vislabākā vieta ugunskuram ir pie upēm un ezeriem vai teritorijās ar zaļu zāli, jo tad bīstamības līmenis ir zems. Nekādā gadījumā to nedrīkst ierīkot priežu un egļu mežos vai mežos ar daudziem nolūzušiem sausiem kokiem. Ugunskura vietu savas maltītes gatavošanai var izvēlēties Latvijas Valsts mežu speciāli ierīkotās teritorijās, kuras atrodamas kartē.