Ledus dzērienā – kā panākt, lai tas kūst lēnāk?

Foto: Angelina Tyshkovets/Shutterstock.com

Karstā laikā roka stiepjas pēc aukstiem dzērieniem, kas papildināti ar ledu. Vai arī tev ir šķitis, ka bāros un kafejnīcās ir īpašs ledus, kas kūst lēnāk? Vai tā ir, skaidroja raidījums "4. studija".

Bārmenis Andris Reizenbergs stāsta, ka ledus kafejnīcu un bāru dzērienos kūst lēnāk, pateicoties diviem iemesliem:

  1. Ledus ģeneratoram, kurš tikko pagatavojis kvalitatīvu ledu;
  2. Dzērienos ledu liek pilnu glāzi, kā rezultātā ledus gabaliņi kūst ievērojami lēnāk.

Ledus maisiņos gabaliņi ir mazāki, kas ir iemesls tam, ka tie lēnāk izkūst. Un, jo mazāk ledus glāzē, jo ātrāk tie izkusīs. 

Bārmenis aicina likt dzērienā daudz ledus, lai būtu droši, ka dzēriens būs auksts un ledus nekusīs tik ātri.

Vairāk par ledus īpatnībām skaties video:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu