Vieglākai gada 17. nedēļai: receptes darba dienu vakariņām

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos.com, Receptes.lv lasītājs, Receptes.lv kolāža

"Ko šodien gatavot?" 

Lai ik dienu nelauzītu galvu ar šo jautājumu, saplāno iespējamās ēdienreizes laicīgi. Mēs palīdzēsim. Ik svētdienu apkoposim dažas idejas, kuras var palīdzēt gaidāmās nedēļas ēdienkartes plānošanā.

Ēšanas paradumi dažādās ģimenēs atšķiras, iemesli tam var būt dažādi – ieradumi, dažādas diētas, produktu nepanesamības, vienkārši garšo-negaršo, tāpēc aicinām, apskatot receptes, neaizmirst par radošumu – daudzi ēdieni ir vairāk vai mazāk pielāgojami ģimenes vajadzībām un gaumēm, tāpēc smelies idejas un lai vieglāka nedēļa!

Vienā pannā vai cepšanai paredzētā maisā

Labs veids, kā gardi pagatavot ēdienu, lai garšas savienojas un pievienota vērtība – mazāks trauku kalns, kā arī darbiņu paveiks cepeškrāsns un tev nebūs jāstāv pie plīts.

Pankūkas ne tikai svētdienu rītos

Pildītas pankūkas ir lieliska izvēle. Tās vari sagatavot lielākā daudzumā un dažas dienas uzglabāt ledusskapī vai sasaldēt, lai būtu krājumi ilgākam laikam.

Ja ar gaļu nekārojas, pildījumā vari likt teju jebko, piemēram, saceptus šampinjonus ar sīpoliem un sieru.

Garšo labi arī aukstas, tāpēc laba izvēle tiem, kas ņem pusdienas līdzi uz darbu un nav iespējas uzsildīt.

Neaizmirsti zupu

Laikā, kad daba mostas un sāk iepriecināt ar dažādiem labumiem, jāķer izdevība aiz astes un jāvāra krietns grāpis ar sezonai piestāvošām zupām.

Salāti bez treknām mērcēm

Ja pavasarī esi nolēmis vairāk ēst dārzeņus un atteikties no treknām mērcēm, salāti piestāvēs tavai nedēļās ēdienkartei.

Kārumiņš jeb esam pelnījuši arī ko saldu!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu