Kā parocīgi sasaldēt nelielus sviesta gabaliņus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Sviests. Ilustratīvs attēls.
Sviests. Ilustratīvs attēls. Foto: FabrikaSimf/Shutterstock.com

Vai esi starp tiem, kurš sviestu ikdienā nelieto? Paciņu nopērc un tā mētājas ledusskapī tik ilgi, līdz sviests iegūst dīvainu krāsu un arī aromāts liecina, ka to uzturā lietot vairs nevajadzētu? Saldētava ir lielisks risinājums tiem, kas sviestu izmanto reti. Bet arī saldēt var parocīgāk nekā visu sviesta kluci kopā.

Ja tev reizi pa reizei vajag nelielu gabaliņu sviesta, bet ikdienā to nelieto, tad praktiskākais un izdevīgākais risinājums ir sviesta uzglabāšana saldētavā, lai sviests, kas paliek pēc nelielā daudzuma izmantošanas, neaiziet postā ledusskapī.

Tomēr labāka metode par liela gabala ievietošanu saldētavā ir tā sadalīšana pirms tam, sev parocīgos gabaliņos vai šķēlēs.

Te tev noderēs cepamais papīrs. Kāpēc, ja var sagriezt sviestu un ielikt saldētavā? 

Tāpēc, lai sagrieztie sviesta gabaliņi savā starpā nesaliptu un nebūtu grūti atdalāmi viens no otra, kad vēlēsies tos likt lietā.

Katru nogriezto gabalu ieliekot starp atbilstoša izmēra cepamā papīra loksnītēm, varēsi gabaliņus izvietot saldēšanai paredzētā maisiņā vai trauciņā vienu uz otra un nesatraukties, ka tāpēc, ka griešanas procesā tas mazliet pakusa, būs problēmas tos pa vienam atdalīt, lai neatlaidinātu lielāku daudzumu sviesta.

Kā tas darāms praksē, noskaties video:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu